ΣΧΕΣΕΙΣ

Μιλάς με τον σύντροφό σου για το σεξ που κάνετε; Οι ειδικοί σου λένε γιατί είναι απαραίτητο

Unsplash

Η ιστορία είναι γνωστή. Ενημερώνεις την κολλητή σου για το πόσο καλό (ή κακό) είναι το σεξ με το ταίρι σου. Μπορείς να γίνεις τρομερά γραφική στις λεπτομέρειες και να μιλήσεις με άνεση για όλα όσα σου άρεσαν. Ή και όχι.

Ο μόνος που δεν γνωρίζει για όλα αυτά, είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Και δεν σκέφτεσαι το πιο απλό. Ότι αν μιλούσατε ανοιχτά για το σεξ, δεν θα χρειαζόταν να παραπονιέσαι στους φίλους σου. Ή να μένεις ανικανοποίητη. Και για να μην περιμένεις μήπως και σου προκύψει ένας σύντροφος που να παίρνει την πρωτοβουλία από μόνος του, δες τι έχουν να σου πουν οι ειδικοί επί του θέματος.

Η ανάλυση για το σεξ (αμέσως μετά το σεξ) είναι κάτι σαν την ανάλυση των αγώνων από αθλητικές εκπομπές. Αφού ξαναβρείς την ανάσα σου και επανέλθεις, μπορείτε να μιλήσετε για τις λεπτομέρειες του σεξ που μόλις κάνατε. «Αυτό το μπρος πίσω σε συζητήσεις μπορεί να αυξήσει την οικειότητα και να δώσει την ευκαιρία και στους δύο να καταλάβετε τι απολαμβάνετε περισσότερο στο σεξ», λέει ο κλινικός ψυχολόγος και θεραπευτής του σεξ, Christopher Ryan Jones.

«Το μοίρασμα και η οικειότητα είναι τόσο σημαντικά. Όσο πιο νωρίς μέσα στη σχέση ξεκινήσεις αυτές τις μικρές ιεροτελεστίες, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις σεξουαλική ικανοποίηση», τονίζει η ειδικός του σεξ Megwyn White.

Κεφάλαιο οργασμός

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επικοινωνείς μετά το σεξ. Ας κλείσει επιτέλους αυτό το κεφάλαιο της απουσίας του οργασμού και ας μάθουμε να εξωτερικεύουμε αυτά που βρίσκονται στο κεφάλι μας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον γυναικείο οργασμό. Ανακάλυψε τι του αρέσει ή πώς μπορεί να φτάσει στην υπέρτατη απόλαυση. Επίσης, μιλάτε για το αν νιώσατε αμηχανία πριν λίγο. Εξίσου σημαντικό.

Πώς θα μιλήσεις για το σεξ μαζί του

Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ μέχρι σήμερα, βρες μία άνετη και ασφαλή θέση, έτσι ώστε να κοιτάζεστε. «Πρέπει να ξεκινήσεις μία τέτοια κουβέντα με σωματική οικειότητα. Το άγγιγμα αυξάνει την ενσυναίσθηση και το μοίρασμα. Κάνε την αρχή με θετικά σχόλια. Αυτό βοηθά πάντα στο να κάνεις κάποιον να σε ακούσει με καλή διάθεση. Και τώρα και μελλοντικά.

Πώς να πεις κάτι μετά το σεξ

Όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά, ίσως δυσκολευτείς στην εκκίνηση. Πράγμα που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όπως προείπαμε, ξεκίνα με καλά λόγια. Κάτι συγκεκριμένο που έκανε και σου άρεσε. Μέσα από αυτό, μπορείς να μιλήσεις για κάποιο από τα προκαταρκτικά που σου έχει μείνει αξέχαστο. Έτσι δείχνεις ότι θέλει να ξαναγίνει. Ή μία στάση που βλέπεις ότι σου δίνει εγγυημένο οργασμό.

Πες και τα άσχημα του σεξ

Στο ίδιο mood επικοινωνίας και ενσυναίσθησης, μπορείς να αναφέρεις και αυτά που δεν σου άρεσαν. Όταν το συζητάς, μπορείς να προτείνεις πώς θα σου άρεσε μία συγκεκριμένη κίνηση. Οι μικροαλλαγές είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά στο σεξ. Μην ξεχνάς ότι είναι μία διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ και αντικατοπτρίζει την επικοινωνία που έχετε γενικά μεταξύ σας. Και όπως έλεγε και η προγιαγιά μου, «όποιος ντρέπεται στερεύεται».