ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι 5 κινήσεις ματ που σε προστατεύουν από τον ήλιο στην παραλία

Μετράς αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, ή μπορεί να έχεις ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις στην παραλία. Πάνω στη βιασύνη σου ή τον ενθουσιασμό σου όμως, μπορεί να μην πάρεις τα σωστά μέτρα προστασίας από τον ήλιο και να καταλήξεις να κοκκινίσεις ή να αποκτήσεις σοβαρό έγκαυμα, επειδή αμέλησες να εφαρμόσεις αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ποιες είναι οι 5 κινήσεις που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς πριν ξεκινήσεις για τη θάλασσα, αλλά και όταν κυκλοφορείς στην πόλη και η θερμοκρασία είναι στα ύψη;

Τα αντηλιακά είναι φίλοι μας

Οι περισσότεροι από εμάς αρκούμαστε στο να βάλουμε λίγη αντηλιακή κρέμα προσώπου μόνο μία φορά και μετά ξεχνάμε το πόσο απαραίτητο είναι να το ανανεώνουμε κάθε μισή ώρα. Μην ξεχνάς περιοχές, όπως ο λαιμός, τα πέλματα και τα γόνατα. Και φυσικά επιλέγουμε πάντα αντηλιακό με δείκτη 30+.

Δες κι αυτό: Ο πιο εύκολος τρόπος να βάλεις αντηλιακό

Καπέλο έβαλες;

Όσο αντηλιακό και αν έχεις φορέσει, πρέπει να προστατεύεις το πρόσωπό σου από τις ακτίνες UV. Ένα μεγάλο πλατύ καπέλο (όπως τα ψάθινα) προστατεύει το πρόσωπο, το λαιμό, το κεφάλι και τα αυτιά σου. Τα λεπτά υφάσματα στα ρούχα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, ακόμα και στη σύντομη διαδρομή από το αυτοκίνητο στην παραλία.

Φόρα τα γυαλιά σου

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μάτια είναι επιρρεπή στη βλάβη που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου. Φρόντισε να αγοράσεις γυαλιά που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB ή προσφέρουν απορρόφηση έως και 400nm. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επενδύεις σε ένα ζευγάρι καλά γυαλιά που δεν έχουν μόνο αισθητική λειτουργία, αλλά, πρωτίστως, σε προστατεύουν από τον ήλιο.

Αναζήτηση σκιάς

Όλοι χρειαζόμαστε βιταμίνη D και η έκθεση στον ήλιο έχει πολλαπλά οφέλη, αλλά αυτό εξαρτάται από το ποια ώρα πηγαίνουμε στην παραλία και πόση ώρα καθόμαστε. Οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και πρέπει να κάθεσαι αποκλειστικά κάπου που να υπάρχει σκιά ή αποκλειστικά κάτω από μία ομπρέλα. Και πάλι, πρέπει να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό σου, γιατί οι ακτίνες βρίσκουν τρόπο να περνούν.

Διάβασε κι αυτό: Οι 7 πεντανόστιμες τροφές που σε ενυδατώνουν (αλλά πίνε και νερό)

Ενυδάτωση

Το καλοκαίρι, δεν πάμε πουθενά χωρίς νερό. Πόσω μάλλον στην παραλία, όπου το δέρμα έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο και αφυδατώνεσαι ακόμα πιο εύκολα. Φρόντισε να έχεις μαζί σου θερμός με νερό, ώστε να παραμένει δροσερό, και κατανάλωνε όσα περισσότερα φρούτα μπορείς.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/angelcandices