ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο τρόπος που ο οργασμός συνδέεται με το δέρμα σου. Τώρα έχεις άλλο ένα κίνητρο

Unsplash

Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεσαι νέους λόγους για να θέλεις να φτάσεις στον πολυπόθητο οργασμό. Σε περίπτωση όμως που σε ενδιαφέρει, επωφελείται και το δέρμα σου.

Έχεις ακούσει για τη λάμψη του προσώπου αμέσως μετά τον οργασμό; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθεις. Είναι πάρα πολύ απλό και εξηγείται καθαρά επιστημονικά. «Οι συχνοί οργασμοί αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στα κύτταρα, διορθώνοντας οποιαδήποτε φθορά. Ρυθμίζει την έκκριση της κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του άγχους αλλά και της ωκυτοκίνης, που είναι ο λόγος που νιώθεις τόση ευφορία μετά τον οργασμό. Επίσης, μειώνει και τα σπυράκια που εμφανίζονται κάθε μήνα στο δέρμα μας, λίγο πριν την περίοδο», μάς εξηγεί η Δρ. Ava Shamban.

Αντίο άγχος, άρα αντίο και σε δερματικά προβλήματα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις διαπιστώσει τις συνέπειες του άγχους και στην επιδερμίδα σου. Τα εκζέματα, η ακμή και τα διάσπαρτα σπυράκια μπορούν να συμβούν σε όλες μας και η μόνη εξήγηση είναι το άγχος. Ακόμα όμως κι αν δεν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους θέματα, θα έχεις ήδη δει τις πρώτες σου ρυτίδες, πράγμα αναπόφευκτο. Οι συχνοί οργασμοί όμως αυξάνουν την παραγωγή των οιστρογόνων και εκείνα με τη σειρά τους επιβραδύνουν το γήρας.

Οργασμός και δέρμα που δεν γερνά

Μετά τα 25, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά και χρειάζεται ένα έξτρα boost. Εκτός από τη χρήση των σωστών καλλυντικών, βάλε στο πρόγραμμα και τους οργασμούς, διότι αυξάνουν το κολλαγόνο, και μάλιστα αποδεδειγμένα. Η υγιής σεξουαλική ζωή δεν σου εγγυάται μόνο σωματική απόλαυση. Σε φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σου, μειώνει κατά πολύ το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό, σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα και σου χαρίζει νέο δέρμα για πάντα. Θέλεις κι άλλα οφέλη για να πειστείς για το θαύμα του οργασμού;