ΥΓΕΙΑ

5 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία (αλλά κυρίως τον οργασμό) σου

Unsplash

Ο οργασμός σου μπορεί να είναι αλληλένδετος με καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά και την υγεία σου.

Ο γυναικείος οργασμός είναι, ούτως ή άλλως, ένα θέμα που δεν παύει να μάς απασχολεί. Με το 75% να μην κορυφώνει κάθε φορά που κάνει σεξ (ή και καθόλου), και το 58% να μην έχει οργασμό εξαιτίας του άγχους, είναι πολύ λογικό να αναζητούμε τις πηγές του προβλήματος ή τις συνήθειες που μάς μπλοκάρουν.

Ξέρουμε ήδη ότι το βασικό πρόβλημα είναι το έντονο άγχος, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να επικεντρωθούμε σε απλά καθημερινά πράγματα, πρακτικής και ψυχολογικής φύσεως, που επιδρούν αρνητικά στη ζωή μας; Αφού φυσικά βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφό σου ή η άγνοια του τι μπορεί να σε φέρει σε οργασμό.

Ανεπαρκής ύπνος (από τις κλασικές κακές συνήθειες)

Τα έχουμε πει τόσες φορές. Αν δεν κοιμάσαι 7-9 ώρες, αλλά κυρίως ποιοτικά, δημιουργείται ένα ντόμινο προβλημάτων. Εκτός από την απουσία συγκέντρωσης, τους πονοκεφάλους και το αδύναμο ανοσοποιητικό, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις όρεξη για σεξ και δεν διεγείρεσαι εύκολα. Μήπως να αλλάξεις συνήθειες;

Κάνεις ποδήλατο με λάθος τρόπο

Αυτό δεν το περίμενες από την καλύτερη γυμναστική της καραντίνας. Ωστόσο, όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που κάθεσαι. Σύμφωνα με έρευνα του 2012 από το Texas A&M Health Science Center, οι γυναίκες που κάνουν ποδήλατο και οι λαβές είναι πιο χαμηλά από τη σέλα, βάζεις το σώμα σε τέτοιο σημείο και ίσως πάψεις να νιώθεις την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου (και είναι στις συνήθειές σου)

Αν έχεις πάντα πρόβλημα με την αυτοεκτίμησή σου και υπάρχει μία φωνούλα που σε κάνει να νιώθεις ενοχές ή που διακόπτει οτιδήποτε σου χαρίζει απόλαυση, είναι λογικό να μπλοκάρεις τόσο τον οργασμό σου, όσο και τη γενική χαρά στη ζωή σου.

Το παρακάνεις με τον καφέ

Αυτή η ενέργεια που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές υποχρεώσεις σου, μπορεί να μπει εμπόδιο στη χαλάρωση και φυσικά στον οργασμό σου. Ξεκίνα να μειώνεις την ποσότητα, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που πίνουν θάλασσες καφέ.

Τα κρατάς όλα μέσα σου

Σύμφωνα με έρευνα του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Socioaffective Neuroscience&Psychology, το κλειδί στην απόλαυση του σεξ αλλά και της γενικότερης ευτυχίας σε μία σχέση, είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Αν δεν μιλάς με ειλικρίνεια για τα θέλω σου, δεν θα δεις προκοπή. Σε κανέναν τομέα. Βάλε το μέσα στις συνήθειες που έχεις και θα δεις τεράστια αλλαγή, όσο δύσκολο και αν σου φανεί στην αρχή.