ΣΧΕΣΕΙΣ

5 μύθοι για το σεξ που επιμένεις να πιστεύεις

Unsplash

Πολλές φορές σημασία δεν έχει ποιος σου το λέει, αλλά για τι σου μιλάει. Το σεξ ως θέμα ανέκαθεν είχε μία ίντριγκα, στο βιβλίο της ζωής μας είναι εκείνο το κεφάλαιο που ζει και τρέφεται από τα ταμπού του.  Όσο πιο δύσκολα μιλάς για κάτι, τόσο πιο εύκολα αυτό το κάτι το περικυκλώνουν μύθοι και θεωρίες που κολλάνε στο μυαλό σαν την τσίχλα και απομακρύνονται με φοβερή δυσκολία από ‘κει μέσα. Όπως οι παρακάτω, που πάω στοίχημα ότι δεν έχεις ιδέα πού τα πήρε το αυτί σου. «Απλά ξέρεις ότι ισχύουν».

Αμ δε.

#1 Το σεξ καίει πολλές θερμίδες

Μπα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως 30 λεπτά σεξ καίει από 85-150 θερμίδες το πολύ. Ένα κιλό σωματικού βάρους αντιστοιχεί σε 7.000 θερμίδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 5-10 λεπτά κάθε φορά. Φέξε μου και γλίστρησα. Μπορεί το σεξ να κάνει καλό στην υγεία σου, αλλά σαν μορφή άσκησης με στόχο την απώλεια βάρους, ας μην γελιόμαστε, δεν κάνει δουλίτσα.

#2 Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι αντρική υπόθεση

Άλλο ένα λάθος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Επιθεώρηση της Σεξουαλικής Ιατρικής το 20-30% των αντρών θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία στο ζωή του. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 40-50%. Τα αίτια είναι κοινά, τόσο οργανικά, όσο και ψυχογενή. Τα πρώτα επηρεάζουν και τα δύο φύλα μετά τα 40, ενώ τα ψυχογενή αίτια δεν έχουν ηλικία.

#3 Όταν κάνεις σεξ κινδυνεύεις να πάθεις καρδιακή προσβολή

Στην πραγματικότητα το αντίθετο ισχύει. Το συχνό σεξ συνδέεται με μια υγιή καρδιά. Μία με δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακή νόσο. Η πιθανότητα να πάθει η καρδιά ενός υγιή ανθρώπου κάνοντας σεξ είναι πολύ χαμηλή, μία στο εκατομμύριο σκέψου. Είναι σαν να παθαίνεις έμφραγμα γιατί ανέβηκες δύο ορόφους με τις σκάλες. Κάποιο πρόβλημα υπήρχε στην καρδούλα σου και δεν το ήξερες.

#4 Η σοκολάτα και τα μύδια αυξάνουν τη λίμπιντο

Καμία επιστημονική έρευνα, ποτέ, δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παθαίνουμε ερωτική φουσκοθαλασσιά γιατί φάγαμε μυδοπίλαφο. Τα μύδια περιέχουν υψηλά ποσοστά ψευδαργύρου, κι αυτό είναι καλό γιατί αυτό το στοιχείο βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τρώγοντας δυο πιάτα μύδια δεν θα κρατιέσαι. Μακάρι να ‘ταν τόσο εύκολο, κι αν σας έχει συμβεί, τότε έχετε πάθει ένα ξεγυρισμένο placebo αντίστοιχο μ’ εκείνο του Κώστα Βουτσά και το σουπερμαντολίνη στον «Άνθρωπο της Καρπαζιάς». Όσο για τη σοκολάτα, αυτό που έχει καταγραφεί είναι ότι μειώνει την πίεση του αίματος, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και πως μας κάνει λίγο πιο χαρούμενους γιατί αυξάνει την ποσότητα της σεροτονίνης (η ορμόνη της χαράς).

#5 Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα

Κλισέ πιο βαρετό από οτιδήποτε άλλο. Τόσο οι άντρες όσο και γυναίκες σκέφτονται το σεξ μερικές φορές μέσα στην ημέρα, σύμφωνα και με έρευνα που έρχεται από το State University του Οχάιο. Όσο για τους άντρες, που υποτίθεται ότι είναι και οι πιο πονηροί (άλλος ένας μύθος εδώ), οι σκέψεις που κάνουν για το σεξ είναι περίπου οι 19 από τις 8.000 που περνούν από το μυαλό τους καθημερινά. Τόσο λίγες δηλαδή για να το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα.