ΥΓΕΙΑ

Μασάζ Yoni: Το μασάζ που δεν ήξερες ότι χρειάζεται το αιδοίο σου

Pexels

Yoni είναι η αρχαία σανσκριτική λέξη για τη «μήτρα» και το μασάζ yoni ξεκίνησε ως πνευματική πρακτική που εξελίχθηκε σε ιατρική, καθώς οι άνθρωποι έμαθαν να κατανοούν καλύτερα το σώμα τους. To μασάζ κόλπου μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρακτική αιώνων και που σήμερα είναι γνωστή ως μασάζ yoni.

Το Yoni είναι η σανσκριτική λέξη για το αιδοίο ή τον κόλπο και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ιερό σπήλαιο» ή «ιερός χώρος».

Πρόκειται για ένα είδος αισθησιακού μασάζ που στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα, εξερευνώντας και αναπτύσσοντας τη σχέση τους με το σώμα τους. Το μασάζ Yoni είναι μια από τις πολλές ταντρικές πρακτικές και γι’ αυτό συχνά μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες ταντρικές θέσεις.

Πώς να κάνεις μασάζ yoni

Μασάζ Yoni Pexels

Η προετοιμασία είναι το κλειδί πριν από την εκτέλεση ενός μασάζ Yoni. Εκτός από το σώμα, πρέπει να προετοιμάσεις κατάλληλα τόσο το μυαλό, όσο και τον χώρο σου.

  • Προετοιμάζοντας τον χώρο:

Διάλεξε ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθεις άνετα. Ενίσχυσε την ατμόσφαιρα χαμηλώνοντας τα φώτα, ανάβοντας μερικά αρωματικά κεριά και βάλε την αγαπημένη σου, χαλαρωτική μουσική.

Βεβαιώσου επίσης ότι η θερμοκρασία δωματίου είναι η σωστή. Δεν θέλεις ούτε να ιδρώνεις, ούτε να ξεπαγιάσεις.

  • Προετοιμάζοντας το μυαλό:

Αφιέρωσε αρκετό χρόνο για ένα μασάζ yoni.

Είναι σημαντικό να μην βιάζεσαι ή να ανησυχείς για το πρόγραμμα της ημέρας. Ο καθορισμός της πρόθεσης είναι σημαντικός κατά την προετοιμασία ενός μασάζ yoni.

  • Προετοιμάζοντας το σώμα:

Η στάση του σώματος είναι σημαντική για την εκτέλεση ενός μασάζ yoni.

Ξάπλωσε αναπαυτικά στο κρεβάτι, στο πάτωμα ή όπου αλλού έχεις προετοιμάσει κατάλληλα το χώρο.

Τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι και ένα άλλο κάτω από την πλάτη σου. Η προθέρμανση είναι επίσης σημαντική. Ανάπνεε αργά, εστιάζοντας τόσο στην εισπνοή, όσο και την εκπνοή σου.

Πιθανά οφέλη

Ένας κύριος στόχος του μασάζ Yoni είναι να βοηθήσει ένα άτομο να αισθάνεται πιο συντονισμένο και άνετο με το σώμα του.

Μερικοί υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρακτικής, πιστεύουν ότι η εξάσκηση αυτού του μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός σεξουαλικού τραύματος, επειδή βοηθά ένα άτομο να πάρει τον έλεγχο της σεξουαλικότητας του και να μάθει τι του αρέσει.

Άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η εξάσκηση του μασάζ yoni με έναν σύντροφο ενισχύει τη μεταξύ τους σχέση.

Οι περισσότεροι βρίσκουν ότι το συγκεκριμένο μασάζ είναι ένα συναισθηματικό και όχι ένα σεξουαλικό ταξίδι.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν οργασμό ως αποτέλεσμα του μασάζ yoni, δεν είναι απαραίτητα ο στόχος και δεν χρειάζεται να είναι προσδοκία.