ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Margot Robbie: Η γυμναστική για τους ρόλους και η διατροφή (με παρασπονδίες)

Invision/AP Omar Vega

Η Margot Robbie δεν είναι ακριβώς το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Αλλά όταν μιλάμε για διατροφή, μάλλον είναι μία από εμάς. Μπορεί οι ρόλοι της να την έχουν αναγκάσει να ακολουθήσει εντατικά προγράμματα γυμναστικής, αλλά δε λέει όχι ούτε στο κρασί με φίλους αλλά ούτε και στις βάφλες με σοκολάτα.

Αυτήν την περίοδο αναμένεται η ταινία Bombshell, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Charlize Theron (άλλο κορίτσι της διπλανής πόρτας από εκεί) και την Nicole Kidman. Εκεί υποδύεται τη βοηθό παραγωγού. Σε προηγούμενες ταινίες της όμως, υπήρχε η απαίτηση να έχει αρκετά λεπτή φιγούρα αλλά και να διαθέτει υψηλές σωματικές αντοχές. Δύο ανάλογα παραδείγματα είναι το “I, Tonya” και το “Suicide Squad”.

Τι γυμναστική έκανε για τους ρόλους της;

Στην περίπτωση της ταινίας “I, Tonya”, υποδυόταν την πρωταθλήτρια του πατινάζ στον πάγο. Για να μπορέσει να αποδώσει πάνω στον πάγο, έπρεπε να μάθει πατινάζ (μμμ, ενδιαφέρουσα πρόταση) και ταυτόχρονα να χτίσει το μυικό της σύστημα. «Έκανα κυρίως βάρη και 100 καθίσματα την ημέρα. Απλά πράγματα, που γενικά απέφευγα», έχει δηλώσει η Margot. Η προπόνησή της διαρκούσε 4 ώρες την ημέρα, αλλά μην ξεχνάς ότι εδώ μιλάμε για έναν ρόλο.

Στην περίπτωση της ταινίας “Suicide Squad”, είχαμε άλλη προπόνηση. Έδωσε βάση στο μποξ και σε έντονες ασκήσεις ποδιών και γλουτών. «Σήκωσε πολλά βάρη, έκανε έλξεις ενώ κρεμιόταν στον αέρα. Δώσαμε μεγάλη βάση σε ασκήσεις για γλουτούς με πολλές επαναλήψεις και μικρά βάρη για να δημιουργήσουμε μία όμορφη γραμμή, από τη μέση προς τους μηρούς. H Margot φέρθηκε σαν πραγματική αθλήτρια και κατάφερε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η προπονήτριά της, Andie Hecker.

Η διατροφή της Margot Robbie

Σε γενικές γραμμές, η Margot δεν είναι health freak και υποκύπτει πού και πού στις λιγούρες της. Όταν πρέπει να προετοιμαστεί για έναν ρόλο, κόβει το fast food, τα κορεσμένα λίπη, τη σοκολάτα και τα αναψυκτικά. Αλλά επιτρέπει στον εαυτό της να πίνει κανένα κρασάκι.

Η συνηθισμένη διατροφή της περιλαμβάνει porridge και ένα πράσινο smoothie για πρωινό, κοτόπουλο και σαλάτα για μεσημεριανό και ψάρι (προτιμά τόνο) με λαχανικά για βραδινό. «Δεν είμαι πολύ καλή στο να έχω μέτρο. Είμαι δυστυχισμένη όταν δεν τρώω. Δεν μπορώ να τρώω σαλάτες κάθε μέρα και να μην απολαμβάνω λίγο κρασί με καλή παρέα. Αδυνατώ. Και πατάτες θα φάω, και burgers, και σοκολάτες και βάφλες. Αλλά αν πρέπει να μπω σε μαγιό ή να αλλάξω για έναν ρόλο, πειθαρχώ», έχει πει η Margot και κάπου νιώθουμε να ταυτιζόμαστε μαζί της.