ΣΧΕΣΕΙΣ

Το κόλπο για έναν πετυχημένο γάμο παίρνει μόνο 30 δευτερόλεπτα την ημέρα

Unsplash

Η καθημερινότητα γίνεται συνήθως χαοτική, παρασύρεσαι από το άγχος τις υποχρεώσεις και ξεχνάς και γάμο και σχέση και τα πάντα.

Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να καταβάλεσαι από τις υποχρεώσεις και από όλα αυτά τα μικρά (και μεγάλα) πράγματα που πρέπει να γίνονται καθημερινά, βρίσκεις πάντα τον χρόνο να οργανώσεις το πρόγραμμα για να ξέρει ποιος θα κάνει τι. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο και με έναν καλό λόγο; Μία επιβράβευση βρε αδερφέ;

Το κόλπο των 30 δευτερολέπτων

Πρόσεξε, το κόλπο δεν βρίσκεται στο να κάνεις ένα τυχαίο κομπλιμέντο την ημέρα. Το θέμα είναι να το συνδυάσεις με μία απλή καθημερινή υποχρέωση. Για παράδειγμα: «Δεν το πιστεύω ότι δίπλωσες όλες τις κάλτσες σε ζευγάρια. Ήταν φοβερό» ή «Το παιδί έφαγε όλο το καρότο του σήμερα. Νομίζω ότι οφείλεται στο κόλπο που έκανες με το αεροπλανάκι». Διότι πού βρίσκεται η ευτυχία; Στα μικροπράγματα.

Γιατί να το κάνεις;

Ο σκοπός είναι ότι δείχνεις στο ταίρι σου ότι προσέχεις αυτά που κάνει. Ότι καταβάλει προσπάθεια για τα απλά και καθημερινά και το αναγνωρίζεις. Έρευνα δείχνει ότι η αναγνώριση ενισχύει την αυτοπεποίθηση και δίνει κίνητρο για να εξελιχθείς. Και στην πραγματικότητα δεν είναι κόλπο, αλλά μία καλή πρακτική, γενικά μιλώντας. Δεν είναι κακό να λες μια καλή κουβέντα και να δείχνεις ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Αν μιλάμε ειδικά για σχέση και γάμο, είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρίσκεις λόγους να έρχεσαι πιο κοντά. Μην περιμένεις τα μεγάλα και τα σπουδαία γεγονότα. Και δείξε στον σύντροφό σου πόσο σημαντικό είναι και για εσένα να ακούς λόγια ευγνωμοσύνης.