ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 5 μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών. Το επιβεβαιώνει μία τεράστια έρευνα

Unsplash

«Ποια είναι η συνταγή για μία πετυχημένη σχέση»; Ερώτημα που τίθεται σε όλους τους επώνυμους και ερώτημα που έχεις θέσει κι εσύ στον εαυτό σου. Τι κάνω λάθος και τελειώνουν οι σχέσεις μου; Τι πρέπει να αναζητώ αν θέλω να πετύχει; Μήπως δεν υπάρχουν μυστικά και όλα αυτά είναι μπούρδες;

Μυστικά, με τη συγκεκριμένη έννοια, δεν υπάρχουν. Κάθε ζευγάρι είναι μοναδική περίπτωση. Έλα όμως που έρχεται το αποτέλεσμα 43 ερευνών και 11.196 ζευγαριών να μάς πει ότι υπάρχουν τελικά μυστικά που εγγυώνται ευτυχισμένη σχέση. Είναι αυτά τα κοινά στοιχεία που πρέπει να μάς ενώνουν με το ταίρι μας, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον μαζί του. Και το κλειδί βρίσκεται στο να τα έχουν και οι δύο.

Αφοσίωση στη σχέση

Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι ο σύντροφός σου είναι αφοσιωμένος σε εσένα, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πιο ουσιώδες να είναι αφοσιωμένος στη σχέση. Διασφαλίζεται η ηρεμία και η εμπιστοσύνη, δεν σκέφτεσαι με απαισιοδοξία και νιώθεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες. Υπάρχει μία αμοιβαία αφοσίωση και κανείς δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει εύκολα.

Εκτίμηση

Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν γίνεται επίσης να μην υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Μόνο από αυτό το στοιχείο, έχεις τη διάθεση να επικοινωνείς και να εξελίσσεις τη σχέση.

Σεξουαλική ικανοποίηση

Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι το καλό σεξ δεν είναι ένα στοιχείο που διατηρείται μέσα στο πε΄ρασμα των χρόνων, τα ζευγάρια αυτών των ερευνών έχουν διαφορετική άποψη. Είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια και είναι αποτέλεσμα πολύ καλής επικοινωνίας.

Ικανοποιείς τον σύντροφό σου

Το αίσθημα ότι προσφέρεις χαρά και ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα, αρκεί από μόνο του για να σε κάνει να νιώσεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αν μιλάμε για σεξ, χρειάζεται να επικοινωνείς τις ανάγκες σου. Και όταν αυτό συμβαίνει με ειλικρίνεια, τότε όλα πηγαίνουν καλά.

Τσακώνεσαι σωστά

Αν ο στόχος σου είναι να μην τσακώνεσαι ποτέ, άλλαξε στόχο. Είναι αναπόφευκτο και συχνά ωφέλιμο. Αυτό που μετρά είναι το πώς θα τελειώσεις έναν τσακωμό. Αν έχεις τη διάθεση να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα και αν μπορείς να επικοινωνείς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Κανείς δεν έχει γεννηθεί ξέροντας τις απαντήσεις. Τις ανακαλύπτεις σιγά σιγά μέσα από την τριβή.