ΣΧΕΣΕΙΣ

Ημερολόγιο σεξ: 3 λόγοι για να γράφεις και 3 tips που θα βελτιώσουν την ερωτική ζωή σου

Unsplash

Η εφηβική συνήθεια που αποδεικνύεται ότι είναι ωφέλιμη στην καραντίνα, και σε όλα τα επίπεδα.

Φέτος μάθαμε ότι το ημερολόγιο μπαίνει σύμμαχος κόντρα στο άγχος και είναι καλό να παίρνεις λίγο χρόνο για να καταγράψεις τις σκέψεις σου. Και μάλιστα, με το αντίθετο χέρι από αυτό που γράφεις συνήθως. Τώρα όμως θα μιλήσουμε για το σεξ και πώς μπορεί το γράψιμο να βελτιώσει την ερωτική σου κατάσταση.

«Το ημερολόγιο σεξ μπορεί να δώσει μία έξτρα πινελιά πνευματικότητας στην ερωτική ζωή σου. Αν είσαι ανοιχτή στη διαδικασία, μπορεί να ανακαλύψεις σκέψεις και φαντασιώσεις που δεν ήξερες καν ότι έχεις», σου εξηγεί η sex therapist Shadeen Francis. Και σου δίνει μερικούς καλούς λόγους για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας.

Επεξεργάζεσαι τις εμπειρίες σου στο ημερολόγιο σεξ

Αυτή η τεχνική μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά και να σου δώσει τον χώρο και τον χρόνο να αναλύσεις παραπάνω τα βιώματά σου και πώς σε έχουν κάνει να νιώσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ αυτήν την περίοδο για να είναι χρήσιμο. Ακόμα και η αυτοϊκανοποίηση είναι μία μορφή σεξ που σε βοηθά να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Εντοπίζεις το κίνητρο για σεξ

Ποιο είναι το μοτίβο που έχεις συνήθως στο σεξ; Μήπως η διείσδυση είναι επώδυνη και δεν κάνεις κάτι για αυτό; Μήπως υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στον μήνα όπου η λίμπιντό σου είναι αυξημένη; Παρατήρησε τη συμπεριφορά σου και θα καταλάβεις πολλά για τη σχέση σου με το σεξ.

3 tips για το ημερολόγιο του σεξ

Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου

Είναι οκ να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις όταν πρόκειται για το σεξ. Η αρχή γίνεται από τα απλά. Ρώτα τον εαυτό σου πώς νιώθει σε συγκεκριμένες στιγμές του σεξ; Τι άλλο θα ήθελε να δοκιμάσει; Λείπει κάτι; Υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωσες άβολα; Οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις (ή να κρατήσεις) πολλά πράγματα.

Ώρα για φαντασιώσεις

Κάποιες φαντασιώσεις υπάρχουν για να μένουν στη φαντασία και κάποιες για να υλοποιούνται. Στο χέρι σου είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με αυτές. Επίτρεψε όμως στον εαυτό σου να τις καταγράψει ώστε να μην νιώθεις ντροπή.

Φτιάξε ένα μενού για σεξ και έναν χάρτη

Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Το μενού μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα. Κυρίως γεύμα, ορεκτικό και cuddling μετά το σεξ. Μπορεί να περιέχει πράγματα που θες να δοκιμάσεις, ερωτικά βοηθήματα ή σημεία του σπιτιού που δεν έχεις δοκιμάσει. Ό,τι έχεις στο μυαλό σου σημειώνεται στο ημερολόγιο του σεξ. Στη συνέχεια, ζωγράφισε το σώμα σου (κι ας μην είσαι ο Πικάσο) και βάλε τικ στα σημεία που σε ερεθίζουν περισσότερο όταν σε αγγίζουν. Κι όμως, μπορεί το μάτι σου να εντοπίσει μέρη που δεν είχες καν σκεφτεί, και να θες να τα δοκιμάσεις από εδώ και στο εξής.