ΥΓΕΙΑ

Η απάντηση στη μεγαλύτερη απορία των γυναικών που δεν κάνουν συχνά σεξ

Unsplash

Όταν κάτι δεν το χρησιμοποιείς, έχει κάποιες αυξημένες πιθανότητες να χαλάσει ή να αλλοιωθεί. Πολύ σωστά. Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα τα οποία όταν τα κρατάς κλειστά (π.χ το κρασί μέσα στο βαρέλι) γίνονται ακόμα καλύτερο. Τίποτα από τα 2 παραπάνω δεν ισχύει για ένα αιδοίο που απέχει από το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή όχι για μέρες, αλλά για μήνες.

Αν δεν κάνει σεξ, ο κόλπος δεν στενεύει. Είναι μύθος

Το ότι ο γυναικείος κόλπος στενεύει μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο σεξουαλικής αποχής είναι ένας ανυπόστατος μύθος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η άποψη ότι οι γυναίκες που κάνουν λιγότερο σεξ είναι πιο «σφιχτές» σε σχέση με εκείνες που κάνουν πολύ συχνά και άρα είναι πιο «χαλαρές» είναι βαθιά σεξιστική. Δεν αποπληροφορει απλά, αλλά στρέφεται κατά της γυναικείας αυτοδιάθεσης. Αυτό έλειπε να ποινικοποιήσουμε και το πολύ σεξ τώρα. Πρόκειται για μία απόλυτα εσφαλμένη αντίληψη.

Αυτό που ισχύει είναι πως οι μύες του κόλπου είναι ελαστικοί, προσαρμόζονται στο μέγεθος του πέους και επανέρχονται στα φυσιολογικά τους αμέσως μετά την ερωτική επαφή.

Πότε αλλάζει το μέγεθος του κόλπου;

Το μέγεθος του κόλπου αλλάζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μόνο σε 2 περιπτώσεις: α) Μετά την εγκυμοσύνη, όπου επανέρχεται μέσα σε διάστημα 6 μηνών το πολύ, β) Σε προχωρημένη ηλικία, λόγω της αλλαγής των ορμονικών επιπέδων. Και στις 2 περιπτώσεις οι ασκήσεις Kegel κρατούν τον κόλπο σε μεγαλύτερη φόρμα. O καθηγητής Kegel πριν εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο άφησε έργο σπουδαίο και αναντικατάστατο. Όπως ξέρεις ήδη είναι ο γιατρός στον οποίο οφείλουμε τις περίφημες ασκήσεις σύσφιξης της ευαίσθητης περιοχής μας. Τον μοναδικό και απόλυτα φυσικό τρόπο να κρατήσουμε τον πυελικό υμένα σφιχτό. Ενώ λοιπόν δουλεύεις στο γραφείο ή κάνεις δουλειές στο σπίτι, σφίξε τους μυς σου στην ευαίσθητη περιοχή μετρώντας μέχρι το 3 κι επανάλαβε για 10-15 φορές, ιδανικά 3 φορές την ημέρα. Γιατί αυτό; Γιατί όσο πιο γυμνασμένοι είναι οι μύες της περιοχής, τόσο πιο έντονα θα βιώνεις το σεξ.

Και για να συνοψίσουμε, αν αισθάνεσαι (εσύ ή ο παρτενέρ σου) καμία φορά πως ο κόλπος σου είναι πιο στενός απ’ ό,τι συνήθως, δεν έκλεισαν τα τοιχώματα σα να ‘ναι Συμπληγάδες Πέτρες, απλά δεν είσαι επαρκώς υγρή.