ΣΧΕΣΕΙΣ

Η νέα τάση στο σεξ που πηγαίνει την ικανοποίηση σε άλλα επίπεδα

Unsplash

Δεν έχουν μόνο οι σχέσεις νέες τάσεις. Μετά το ghosting, το whelming και το digital detoxing, έρχεται μία νέα και στο σεξ, αλλά για καλό λόγο. Αυτές τις τάσεις θέλουμε και αυτές θα ακολουθήσουμε. Ειδικά όταν μας εγγυώνται ακόμα μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση.

Η νέα τάση στο σεξ πάντως έχει την ψήφο των ειδικών και σεξολόγων και μας υπόσχεται ότι θα βελτιώσει κατά πολύ την ερωτική ζωή. Η καραντίνα εξάλλου θέλει και νέες προκλήσεις ώστε να μην φτάσουμε (μοιραία) στη ρουτίνα.

Η νέα τάση στο σεξ

Το sexual mirroring είναι αυτό που λένε οι ίδιες οι λέξεις. «Το καθρέφτισμα είναι κάτι που κάνουμε γενικά στην καθημερινότητά μας, πόσω μάλλον στην καραντίνα. Όταν κάποιος αγγίζει τα μαλλιά του ή γελά, ασυναίσθητα κάνουμε το ίδιο. Συμβαίνει για να νιώσουμε συναισθηματική σύνδεση με τον απέναντί μας και είναι ένδειξη συναισθηματικής νοημοσύνης», εξηγεί η εκπαιδεύτρια του σεξ, Sadie Allison. To ίδιο λοιπόν ισχύει και με το σεξ.

Η νευρολογική εξήγηση

Αν και υπάρχουν λίγες έρευνες για το καθρέφτισμα, οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι υπάρχουν νευρώνες που λειτουργούν σαν καθρέφτες, και ανάβουν όταν παρατηρούμε έναν άνθρωπο να κάνει κάτι και μετά τον μιμούμαστε. Τι σημαίνει αυτό στο σεξ; Όταν το ταίρι σου βάζει τα μαλλιά σου πίσω από το αυτί και εσύ κάνεις το ίδιο σε εκείνον, υπάρχει μία χημική αντίδραση. Σαν μη λεκτική επικοινωνία.

Το sexual mirroring στην πράξη

«Το φωνητικό sexual mirroring μπορεί να πάει το σεξ σε άλλα επίπεδα. Αλλά και την επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού. Πρώτα ξεκινάμε χωρίς ήχο, κάνοντας ασυνείδητα τις ίδιες κινήσεις. Αν θέλουμε όμως να εξελίξουμε την κατάσταση, μπορούμε να επαναλάβουμε τους ήχους, τις γκριμάτσες και την ένταση. Δεν το κάνουμε όμως απλά χωρίς συναίσθημα. Παρατηρούμε βαθιά και μιμούμαστε. Μπορεί να κάνει την αρχή αυτός που νιώθει πιο άνετα από τους δύο.