ΣΧΕΣΕΙΣ

6 λάθη που μπλοκάρουν τον οργασμό σου

Unsplash

Το κεφάλαιο οργασμός είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλες. Ακόμα και αν θεωρείς ότι τον έχεις στο τσεπάκι σου, υπάρχει περίπτωση να περάσεις και φάσεις αναζήτησης ή να νιώσεις ότι κάτι δεν λειτουργεί.

Ναι, ένας αδέξιος ή κακός παρτενέρ μπορεί να συμβάλει στην απουσία οργασμού. Αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να ξέρεις εσύ η ίδια τι σε βοηθά και τι σε μπλοκάρει. Εξάλλου, το σεξ είναι δια βίου μάθηση και όσο μεγαλώνουμε, τόσα περισσότερα πράγματα ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας. Η ειδικός σου δίνει τα φώτα της.

Ασχολείσαι με την εικόνα σου (και όχι με τον οργασμό)

Αντί να ευχαριστηθείς και να απολαύσεις τη στιγμή, φέρεσαι περισσότερο σαν παρατηρητής. «Όσο περισσότερο ανησυχείς για το πώς φαίνεσαι, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να έχεις οργασμό. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να χαλαρώνεις προκειμένου να απολαύσεις τη στιγμή. Κάνε focus σε μία αίσθηση και όχι στη σκέψη», σε ενημερώνει η Δρ. Jess O’Reilly.

Αντιγράφεις τις ταινίες

Αν και το πορνό μπορεί να λειτουργήσει εκπαιδευτικά και να σου ανοίξει μερικούς σεξουαλικούς ορίζοντες, δεν σημαίνει ότι αντιγράφουμε ακριβώς αυτά που βλέπουμε. Αν ουρλιάζεις χωρίς λόγο και κάνεις ακροβατικά που δεν σε βολεύουν καθόλου, δεν πρόκειται να περάσει κανείς καλά. «Η διείσδυση από μόνη της δεν αρκεί για όλους, επομένως μην επηρεάζεσαι από τα όσα έχεις δει», τονίζει η Δρ. O’Reilly.

Δεν δίνεις χείρα βοηθείας στον οργασμό

Και μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά. «Αν μένεις κολλημένη μόνο σε ένα είδος οργασμού και περιμένεις να προκύψει ως δια μαγείας, μπορεί να περιμένεις για πάντα. Μην φοβάσαι τη διαδικασία του αυνανισμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Λειτουργεί. Και για τους δύο», σε καθησυχάζει η Δρ. O’Reilly.

Κρατάς την αναπνοή σου

Οι λανθασμένες αναπνοές μπορούν να γίνουν εμπόδιο στον οργασμό σου. «Προσπάθησε να αναπνέεις ρυθμικά, μαζί με την κίνηση του σώματός σου. Όσο πλησιάζεις στον οργασμό, παράτεινε τη διάρκεια των αναπνοών σου», συστήνει η ειδικός.

Αυτολογοκρίνεσαι

Ναι, εντάξει, δεν είναι ό,τι καλύτερο να μένεις σε πολυκατοικία και να ακούνε όλοι τις φωνές σου, αλλά χάνεις τη μισή χαρά. Όσο περισσότερο κρατάς μέσα σου την απόλαυση, τόσο περισσότερο τη χάνεις. Και μην ξεχνάς ότι οι σεξουαλικοί ήχοι δεν υπάρχουν για να πείθουμε τον παρτενέρ μας ότι περνάμε καλά. Είναι εκεί για να εκδηλώνουμε την ηδονή.

Είσαι ξυπόλητη

Ε λοιπόν, υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι οι κάλτσες στο σεξ αυξάνουν τις πιθανότητες οργασμού κατά 30%. Ναι, σωστά διάβασες. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν ακόμα περισσότερο τις γυναίκες, οι οποίες ερεθίζονται περισσότερο όταν υπάρχει εσωτερική και εξωτερική άνεση.