ΣΧΕΣΕΙΣ

Η μοναδική λέξη που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου

Pexels

Νιώθεις ότι τα κάνεις όλα σωστά και πως η σχέση αυτή βασίζεται στον σεβασμό και την επικοινωνία. Ακούς τον σύντροφό σου, δεν είσαι όλη μέρα μέσα στο κινητό και η ερωτική σας ζωή είναι άριστη.

Εφόσον όμως κανείς δεν είναι τέλειος, υπάρχει η πιθανότητα να κάνετε ένα πολύ βασικό λάθος. Και οι δύο. Η λανθασμένη επιλογή των λέξεων μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα, ακόμα και χωρισμό. Και δεν αναφέρομαι στους χαρακτηρισμούς και τις προσβολές. Μία απλή και καθημερινή λέξη είναι ικανή να μπει εμπόδιο στην ερωτική σου σχέση.

Η λέξη που κάνει τζιζ σε μία σχέση

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λέει συνέχεια «πρέπει»; Μία λέξη που ίσως άκουγες συνέχεια από μικρή και τώρα έχεις εσωτερικεύσει και επαναλαμβάνεις. Τα πρέπει κρύβουν συγκρίσεις με τους άλλους και έλλειψη σεβασμού σε διαφορετικά πιστεύω και αντιλήψεις. Το ίδιο ισχύει και για τις λέξεις «δεν πρέπει».

Γιατί είναι τόσο προβληματικό το να λες πρέπει;

Όταν βάζεις το «πρέπει» σε μία σχέση με έναν άνθρωπο που αγαπάς, προκαλείται αρνητική ενέργεια και αυτό είναι ό,τι πιο τοξικό. Αυτός που θέτει το «πρέπει», δημιουργεί μία ανισότητα στη σχέση και μπαίνει στη θέση του κυρίαρχου ή εκείνου που βάζει τους κανόνες. Μία τόσο μικρή λέξη, όταν χρησιμοποιείται συχνά, μπορεί να ροκανίσει τη σχέση σου.

Υπάρχει λύση; Βεβαίως. Κάθε φορά που είσαι έτοιμη να πεις «πρέπει να κάνεις αυτό», αντικατάστησε το «πρέπει» με το «θα ήθελα». Έτσι δεν μιλάς με αυταρχικό και αρνητικό τρόπο και εκφράζεις αυτό που εσύ θα ήθελες και όχι τι είναι γενικά σωστό.