ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η άσκηση που διαρκεί 1 λεπτό και παίρνει όλη τη σωματική ένταση

Unsplash

Mails που δεν έχουν τελειωμό, οι δουλειές του σπιτιού, να πεταχτείς έξω για μικροδουλειές, να απαντήσεις σε τηλέφωνα και calls. Ε δεν θέλει και πολύ να αποτρελαθείς και να φττάσεις πολύ κοντά στην κρίση πανικού.

Τη στιγμή που νιώθεις ότι το άγχος έχει σωματοποιηθεί και η ένταση σε κυριεύει, η απάντηση βρίσκεται σε μία πολύ απλή άσκηση που διαρκεί μόλις 60 δευτερόλεπτα και μπορείς να την επαναλάβεις κάθε φορά που πιέζεσαι (σωματικά και ψυχολογικά).

Η άσκηση που διώχνει τη σωματική ένταση

Η sex coach και ειδικός σωματικής θεραπείας Stephanie Rae, δημιούργησε την πιο απλή άσκηση και στην εξηγεί βήμα για να την καταλάβεις απόλυτα. Διαρκεί μόλις 1 λεπτό και θα τη βρεις πολύ χρήσιμη, και όχι μόνο όταν δουλεύεις. Η σωματική ένταση μπορεί να συσσωρευτεί ακόμα και τις Κυριακές.

Τα βήματα είναι απλά και κατανοητά. Άσε ό,τι κάνεις και αφιέρωσε 60 δευτερόλεπτα. Χαλάρωσε το σαγόνι σου, χαλάρωσε τους ώμους και τίναξε τα χέρια σου προς τα έξω με δύναμη. Κούνησε τα μάτια σου δεξιά και αριστερά, βγάλε τη γλώσσα έξω και εκπνοή. Τέλος, πάρε 3 βαθιές αναπνοές από την κοιλιά. Κάθε σημείο είναι ξεχωριστό και είναι συνήθως εκεί όπου συγκεντρώνεται η σωματική ένταση, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Το βασικότερο είναι να εντοπίζεις τις στιγμές όπου το άγχος σε καταβάλει, έτσι ώστε να κάνεις ένα break και να το αφιερώσεις στον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. 1 λεπτό αρκεί για να σε επαναφέρει στο εδώ και τώρα, χαλαρώνοντας όλους τους σφιγμένους μύες.