ΥΓΕΙΑ

Cat face: Η άσκηση προσώπου που χρειάζεσαι μετά από 8 ώρες στον υπολογιστή. Θα χαλαρώσεις ολόκληρη

Unsplash

Θα ταυτιστείς μαζί μου όταν σου πω ότι η μέρα μου τελειώνει με εμένα «πιασμένη», με πόνους στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα. Το πάθαινα πάντα λόγω γραφείου και τώρα έχει επιδεινωθεί με εμένα να δουλεύω καθιστή ή ξαπλωμένη στον καναπέ.

Εκτός αυτού, όταν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, χωρίς να κάνεις διάλειμμα ή να λες μία κουβέντα με έναν άνθρωπο, δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο στρες συσσωρεύεται. Η άσκηση προσώπου που θα δεις λοιπόν γίνεται μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα και μπορείς να τη δεις σαν διάλειμμα.

«Ξέρουμε ότι όταν καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή, την περισσότερη δουλειά την κάνει ο αυχένας. Και επειδή είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου αλλά και το πόσο λάθος είναι η στάση του σώματός μου, καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε τόσο συχνό πονοκέφαλο και γιατί πονάμε παντού. Κυρίως στο άνω μέρος του σώματος. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνουμε ξανά το αίμα να κυκλοφορήσει σωστά, με μία τεχνική που θα σου φανεί αστεία, αλλά είναι τρομερά αποτελεσματική», μάς λέει η φυσικοθεραπεύτρια Lara  Heimann.

Η άσκηση προσώπου βήμα βήμα

  • Κάθισε ίσια στην καρέκλα. Αν φοράς γυαλιά, βγάλε τα.
  • Κάνε έναν κύκλο με τα δάχτυλα και των δύο χεριών πάνω από τα μάτια σου. Σαν να είσαι η Catwoman. Τα υπόλοιπα δάχτυλα γίνονται σαν μάσκα στο πρόσωπο.
  • Σήκωσε ψηλά τους αγκώνες και χαμήλωσε το σαγόνι μερικές φορές.
  • Άσε τα χέρια κάτω και φέρε το ένα πίσω από το κεφάλι και το άλλο μπροστά από το στομάχι και στρέψε τον κορμό προς τις δύο κατευθύνσεις.
  • Λύγισε το κεφάλι προς τις δύο πλευρές χωρίς να το πιέζεις. Απαλά και ήρεμα, ίσα για να νιώσεις ότι ξεκουράζεται.
  • Ξανακάνε το cat face και τσέκαρε αν νιώθεις διαφορετικά. Το πιθανότερο είναι ότι η ένταση θα έχει μειωθεί. 60 δευτερόλεπτα αρκούν.