ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

9 εντελώς περίεργοι τρόποι που σε απαλλάσσουν από το άγχος. Όχι άλλη yoga

Unsplash

Να εξηγηθώ, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι καθόλου κατά της yoga και του διαλογισμού, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι επιλογές όταν μιλάμε για το άγχος, και σίγουρα δεν λειτουργούν για όλους.

Το άγχος είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στο εδώ και τώρα και ο στόχος δεν είναι να δώσεις μία λύση με μακροπρόθεσμα οφέλη. Λέμε ναι στη yoga, στα καταπραϋντικά ροφήματα και στο περπάτημα. Αλλά υπάρχουν και μερικοί περίεργοι τρόποι να πεις αντίο στο άγχος, έστω και αν είναι για λίγο. Και είναι και fun.

Μύρισε ένα πορτοκάλι

Μην εκπλήσσεσαι καθόλου. Σύμφωνα με έρευνες, η μυρωδιά του ξεφλουδισμένου πορτοκαλιού μειώνει δραστικά το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Είτε το φας σκέτο, είτε μέσα σε κέικ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ακύρωσε την έξοδό σου γιατί μάλλον σου προκαλεί άγχος

Αν και ανυπομονείς να δεις τους φίλους σου και να βγεις για ένα ποτό, υπάρχει περίπτωση να αγχώνεσαι και να μην θέλεις να το ακυρώσεις, προκειμένου να μην σε παρεξηγήσουν. Αν όμως νιώθεις ότι προτιμάς να μείνεις στο σπίτι, να ακούσεις το ένστικτό σου.

Φάε λίγο γιαούρτι

Αποδεικνύεται ότι οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το ξινολάχανο, οι πίκλες και το kimchi, μειώνει σημαντικά το άγος.

Κρύο νερό πίσω από τα αυτιά

Τα δύο σημεία στο σώμα που έχουν πολλές φλέβες είναι οι καρποί και η περιοχή πίσω από τα αυτιά. Αν τους ρίξεις κρύο νερό, χαλαρώνεις ολόκληρο το σώμα.

Ρίξε μια κουβέρτα

Αυτή η κίνηση θα χρειαστεί σίγουρα κλιματισμό αυτές τις μέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, όταν ρίχνεις πάνω σου μία κουβέρτα, αποκτάς το αίσθημα της ασφάλειας και νιώθεις ότι κάποιος σε αγκαλιάζει.

Κλείσε διακοπές

Μην το καθυστερείς άλλο. Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University, νιώθεις πολύ πιο χαρούμενη όταν ξοδεύεις χρήματα για εμπειρίες και όχι για αντικείμενα. Άντε, τι περιμένεις;

Παίξε με έναν σκύλο και ξέχνα το άγχος

Δεν έχεις δικό σου; Κάνε babysitting στης κολλητής σου. Θεωρείς ότι είναι τυχαίο που το προτείνουν οι ψυχολόγοι όταν είσαι στις «μαύρες» σου;

Μέτρα ανάποδα και ξέχνα το άγχος

Αυτό κι αν ακούγεται περίεργο. Κι όμως, αυτή η σχετικά δύσκολη άσκηση σε βοηθά να επικεντρωθείς στο τι είναι πριν το 22 και να μην σκέφτεσαι το πρόβλημα της δουλειάς.

Κάνε σχέδια για τις επόμενες 12 ώρες

Ο πιο εύκολος τρόπος να μην αγχώνεσαι για το τι θα γίνει αύριο. Οργάνωσε τη μέρα σου για τις επόμενες ώρες, που βρίσκεται και περισσότερο στον έλεγχό σου.