ΣΧΕΣΕΙΣ

Hardballing: Η νέα τάση στο dating, είναι αυτό που έλειπε από τα ραντεβού σου

Pexels

Η αρχή μιας σχέσης ή ακόμα και τα πρώτα ραντεβού, μπορεί να μοιάζουν σαν κρυφτό ή κυνηγητό. Αλλά μετά από λίγο, το παιχνίδι χάνει την ελκυστικότητά του. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσεις για αυτό που ψάχνεις σε μια σχέση; Σε μια κουλτούρα γνωριμιών που κατακλύζεται από καταστάσεις ghosting και gaslighting, είναι δύσκολο να κάνεις το βήμα προς την ειλικρίνεια. Μέχρι τουλάχιστον να εμφανιστεί η τάση του «hardballing».

Τι είναι το hardballing;

Πρόκειται για έναν όρο, ο οποίος επινοήθηκε από την Logan Ury, διευθύντρια επιστήμης σχέσεων στην Hinge. Το hardballing είναι ένας νέος όρος γνωριμιών, σύμφωνα με τον οποίο είσαι ξεκάθαρη σχετικά με τις προσδοκίες σου από μια σχέση. Είτε αυτό σημαίνει μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση, είτε ένα περιστασιακό φλερτ. Με άλλα λόγια, το hardballing, είναι μια απάντηση στην dating μεταπανδημική πραγματικότητα. Στο hardballing εκφράζεις με ειλικρίνεια και από την αρχή, τι θέλεις, με την ελπίδα ότι και ο άλλος θέλει το ίδιο. Όταν δύο άνθρωποι λένε πραγματικά αυτό που θέλουν να πουν, είναι πολύ πιο ισχυρό από το να κάνουν υποθέσεις.

Hardballing Pexels

Γιατί η Gen Z αγκαλιάζει το hardaballing;

Πράγματι, η Gen Z φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της τάσης όπου το hashtag #Hardballing μετρά εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύεις στο TikTok. Και είναι λογικό, γιατί η Gen Z είναι έτοιμη να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά με τους δικούς της όρους. Μετά από ώρες που πέρασαν κλεισμένοι στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια του lockdown, οι 20κάτι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετό και ατελείωτο ψάξιμο σε online εφαρμογές γνωριμιών.

Στα πρακτικά της υπόθεσης

Για μερικούς, το hardballing σημαίνει να γλιτώνεις τον εαυτό σου από την αγωνία και το άγχος και να λες: «Γεια, ψάχνω για μια σοβαρή σχέση» στο πρώτο ραντεβού. Για άλλους, μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι «απλώς ψάχνουν να περάσουν καλά» πριν συναντήσουν κάποιον από κοντά. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πριν ξεκινήσεις, είναι σημαντικό να είσαι απολύτως σαφής, σχετικά με το τι θέλεις από μια σχέση. Ρώτα τον εαυτό σου τι πραγματικά θέλει και αναζητά και απάντα με ειλικρίνεια. Άλλωστε αν δεν μπορείς να απαντήσεις εσύ σε αυτά, ποιος μπορεί;

Πραγματικά, η ιδέα πίσω από το hardballing, είναι να φτάσεις σε ένα επίπεδο δέσμευσης που να λειτουργεί και για τους δύο ανθρώπους. Ή τουλάχιστον να μειώσεις τις παράπλευρες απώλειες. To hardballing δεν σε κάνει απαιτητική, αλλά βάζει τα πράγματα σε υγιείς βάσεις. Εκτός από το να μοιραστείς τις προσδοκίες σου, δημιουργείς επίσης την ιδανική ευκαιρία για τον άλλον, να είναι επίσης ειλικρινής μαζί σου.