ΣΧΕΣΕΙΣ

Vabbing: To viral trend που θέλει να χρησιμοποιείς υγρό από το αιδοίο σου ως άρωμα για να βρεις σύντροφο. Ισχύει;

Pexels

Ο μαγικός κόσμος των social media έκανε και πάλι το θαύμα του, το οποίο αυτή τη φορά έχει όνομα vabbing. Παρόλο που το συγκεκριμένο trend έχει κυκλοφορήσει από παλιότερα (κάπου το 2019), έχει γίνει και πάλι δημοφιλές χάρη στην πλατφόρμα του TikTok.

Πριν από περίπου έναν μήνα, μια κοπέλα ανέβασε βίντεο στο TikTok, στο οποίο έλεγε με ιδιαίτερη θέρμη ότι το vabbing λειτουργεί. Συγκεκριμένα εξηγούσε ότι την πλησίασαν άντρες, την κέρασαν ποτά και της έκαναν δώρα. Το βίντεο αυτό έγινε viral και έχει σήμερα κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια προβολές.

Τι είναι όμως το vabbing;

To vabbing βγαίνει από τις λέξεις vagina και dabbing. Αυτό που ουσιαστικά πρέπει να κάνει μια γυναίκα είναι να χρησιμοποιήσει τα υγρά από το αιδοίο της, ταμπονάροντας τις περιοχές στις οποίες κανονικά θα έβαζε το άρωμά της, στον λαιμό, τους καρπούς και πίσω από τα αυτιά. Σύμφωνα με τις φήμες, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έλκονται περισσότερο και περισσότεροι άντρες, επειδή οι κολπικές εκκρίσεις περιέχουν φερομόνες. Όπου φερομόνες, μιλάμε για την ορμόνη της ερωτικής έλξης, η ύπαρξη της οποίας, βέβαια, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επιστημονικά για τους ανθρώπους και το κατά πόσο επηρεάζει τις συμπεριφορές τους.

Έκανα, λοιπόν, μια κουβέντα επιστημονικού περιεχομένου με τον χειρουργό, μαιευτήρα, γυναικολόγο, Δρ. Τζεννάρο Καστάλντο και είμαι εδώ για να λύσω τυχόν απορίες.

Επιστημονικά δεδομένα για το vabbing, δεν υπάρχουν. Στα κολπικά υγρά υπάρχει η κοπουλίνη, η οποία φαίνεται να αυξάνει την τεστοστερόνη στα αρσενικά, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν ορίζει τις συμπεριφορές τους. Επίσης αλλάζει ανάλογα με την φάση του κύκλου της γυναίκας.

Πολλοί σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι το vabbing λειτουργεί. Μπορεί όμως να λειτουργεί ως placebo στη γυναίκα που το δοκιμάζει. Νιώθει ότι είναι πιο θελκτική χάρη στις υποτιθέμενες φερομόνες που εφάρμοσε στο κορμί της, οπότε, ασυνείδητα συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και, όπως ξέρουμε, η αυτοπεποίθηση είναι όντως πολύ ελκυστική. Οπότε θα μπορούσε αυτό να συντελεί στο ότι εκείνο το βράδυ που εσύ αρωματίστηκες με την πολύ προσωπική σου εσάνς, ήρθαν μερικά αγόρια και σου μίλησαν. Εσύ η ίδια είσαι η αιτία, κι ας νομίζει ότι ευθύνεται το vabbing.

Παρ’ όλ’ αυτά, το vabbing αυτό καθ’ αυτό είναι παντελώς ακίνδυνο, αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης της ευαίσθητης περιοχής. Οπότε κάνε μπάνιο και πλύνε τα χέρια σου πριν χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου για να εφαρμόσεις το «νέο» σου άρωμα.

Fun fact: Σε μια παλιότερη έρευνα, η φερομόνη που φάνηκε να λειτουργεί στ’ αλήθεια, είναι αυτή που εμπεριέχεται στον άοσμο ιδρώτα της αντρικής μασχάλης. Όταν οι ερευνητές την εφάρμοσαν στα χείλη των γυναικών, εκείνες ένιωσαν χαλάρωση και εφορία. Όχι για να δεις, ότι μέχρι και οι έρευνες αποδεικνύουν πόσο άδικος είναι αυτός ο κόσμος. Μήπως τελικά, να δοκιμάζαμε το vabbing;

Εσύ θα δοκιμάσεις το Vabbing;

ΨΗΦΙΣΕ