ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική στο σπίτι: Πρόγραμμα 30′ power yoga που γραμμώνει το σώμα

Unsplash

Τους τελευταίους μήνες η γυμναστική έχει γίνει μια πολύ προσωπική υπόθεση. Η μόνη που θα σε παρακινήσει να γυμνάσεις το σώμα σου είναι εσύ. Κανένα γυμναστήριο, κανένα personal training- εκτός αν ασκείσαι στην ύπαιθρο με τον γυμναστή σου. Για τις περισσότερες από εμάς όμως είναι αυστηρά ζήτημα ατομικής θέλησης. Αν έχεις κάτι ανάγκη για να σου δώσει κίνητρο να κάνεις γυμναστική στο σπίτι, αυτό είναι προγράμματα αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Το παρακάτω πρόγραμμα power yoga θα σε τονώσει και θα γυμνάσει δυναμικά ολόκληρο το σώμα σου.

30 λεπτά power yoga και η γυμναστική στο σπίτι γίνεται πράξη

Θα χρειαστείς μόνο ένα mat yoga. Ωραια ήταν η yoga στο στούντιο ή στο γυμναστήριο, παρέα με τις φίλες σου, ή υπό τις υποδείξεις της yogi, αλλά όλα αυτά δεν είναι πάντα έφικτα. Ειδικά τώρα. Κάνε το παρακάτω πρόγραμμα power yoga να ξεχαστείς. Στην power yoga, υπάρχει λιγότερος διαλογισμός και πιο γρήγοροι ρυθμοί. Όσο ανεβαίνουν οι παλμοί, τόσες περισσότερες θερμίδες καις. Η Hatha επίσης βοηθά στο να μειώσεις τα επίπεδα άγχους, αλλά καις λιγότερες θερμίδες.

Τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν για να χάσεις βάρος. Ιδανικά, συνδύασέ την με αερόβια άσκηση που ανεβάζει τους παλμούς, τις υπόλοιπες μέρες. Αλλά όποια γυμναστική στο σπίτι και αν επιλέξεις, πρέπει να συνδυάζεται πάντοτε με ισορροπημένη διατροφή. Σύμφωνα με έρευνα του 2011, από το International Journal of Yoga, το συγκεκριμένο είδος άσκησης βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής. Τα άμεσα οφέλη της power yoga είναι ότι ανεβαίνει η διάθεση, κοιμάσαι καλύτερα, το άγχος μειώνεται και ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Μακροπρόθεσμα με την power yoga αποκτάς ευλυγισία, εξαφανίζονται οι πόνοι στους συνδέσμους και αποκτάς πιο δυνατά κόκαλα.