ΣΧΕΣΕΙΣ

Φλερτ και σεξ στην πανδημία: 4 tips για να τα κάνεις με ασφάλεια

Unsplash

Είναι ένα ερώτημα που με έχει βασανίσει από την αρχή της πανδημίας. Τι γίνεται αν ο κορονοιός σε πέτυχε single; Τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν έναν σταθερό σύντροφο και, μέχρι πρότινος, έβγαιναν και περνούσαν καλά;

Στην εποχή του Tinder, είναι πολύ σύνηθες να βγαίνεις ένα χαλαρό ραντεβού που οδηγείται σε one-night stand και τίποτα παραπάνω. Το ίδιο ίσχυε και πριν, απλά τότε γνώριζες κόσμο και έκανες φλερτ μόνο σε μπαρ και κοινές παρέες.

Τι γίνεται όμως τώρα που φοβάσαι να έρθεις πολύ κοντά στον συνάδελφο, τον ντελιβερά, ακόμα και τον πατέρα σου; Έχεις δικαίωμα στο φλερτ, τα ραντεβού και το casual sex, ή καλό θα είναι να περιμένεις μέχρι να σημάνει τέλος η πανδημία; Έχω μιλήσει με γνωστούς και φίλους και τελικά όλα εξαρτώνται από το τι άνθρωπος είσαι. Αν φοβάσαι πολύ και έχεις κόψει τις εξόδους, είναι πιθανό να απέχεις. Άλλοι παίρνουν το ρίσκο και άλλοι βρίσκονται κάπου στη μέση.

Αν ανήκεις στην κατηγορία «θέλω να γνωρίσω νέους ανθρώπους αλλά με προσοχή», τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να κινηθείς με ασφάλεια, όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Να είσαι επιλεκτική στα φλερτ

Δεν θέλω να ακουστώ σαν τη θεία σου την Μερόπη, αλλά καλό είναι να μην βγαίνεις με τον οποιονδήποτε. Αλλά αν ήθελα να ακουστώ σαν τη θεία σου τη Μερόπη, θα σου έλεγα να μην βγαίνεις γενικά με όποιον να’ναι, και να θέτεις κάποια standards επειδή αγαπάς και σέβεσαι τον εαυτό σου. Να βγεις ένα ραντεβού για να καταλάβεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Αν ας πούμε θεωρεί ότι ο κορονοιός είναι μία απάτη, σκέψου πώς θα διαχειριστεί και το θέμα της ερωτικής επαφής.

Κάνε ερωτήσεις (κι ας είναι ξενέρωτες)

Δεν λέω να σκάσεις μύτη με τα ιατρικά σου αρχεία και να απαιτήσεις το ίδιο. Είναι όμως καλό να μάθεις αν έχει κάνει κάποιο τεστ για τον ιό, αν δουλεύει σε περιβάλλον με πολλούς ανθρώπους, αν φοράει τη μάσκα του όταν πρέπει και αν αγκαλιάζει όποιον βρει μπροστά του. Μην το βλέπεις σαν ξενέρωτη συζήτηση. Είναι απαραίτητη και είναι το βασικό πράγμα που μάς απασχολεί όλους αυτήν την περίοδο.

Μίλα ανοιχτά για τον σκοπό σου

Τι εννοώ με αυτό. Τώρα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να είσαι ειλικρινής για το τι θέλεις. Αν εσύ θέλεις απλά σεξ και εκείνος σχέση, είναι σημαντικό να το γνωρίζετε και οι δύο. Οι επαφές με πολλούς άγνωστους ανθρώπους αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία. Μία μονογαμική σχέση όμως είναι σίγουρα πιο ασφαλής. Επομένως, είναι βασικό να είστε στο ίδιο μήκος κύματος και να υπάρχει σεβασμός στον φόβο και τα όρια του άλλου. Μπορεί να σου ζητηθεί να κάνεις εκ νέου τεστ προκειμένου να υπάρχει σιγουριά για την κατάσταση της υγείας. Για προφύλαξη στο σεξ, δεν θα μιλήσω καν. Τη θεωρώ δεδομένη, ανεξαρτήτως πανδημίας.

Αποδέξου το ρίσκο του φλερτ

Αν δεν γνωρίσεις έναν άνθρωπο και δεν κάνετε και οι δύο τεστ την ίδια στιγμή, ξέρεις ότι παίρνεις ένα ρίσκο. Όπως όταν αγκαλιάζεις την ξαδέρφη σου που δουλεύει σε εξυπηρέτηση ανθρώπων. Ή όταν είσαι στο γραφείο και δεν φοράς τη μάσκα σου 8 ώρες σερί. Η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή μπορεί να ξεπερνά τον φόβο, αλλά οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και την υγεία των αγαπημένων σου.