ΥΓΕΙΑ

Έχεις συχνές ημικρανίες; Μάλλον σου λείπει αυτό το μέταλλο

Unsplash

Δεν είναι και τόσο περίεργο να έχεις ημικρανίες αυτήν την περίοδο. Ας μην ξεχνάμε ότι το άγχος σωματοποιείται και μάς χτυπά εκεί που έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Στομάχι, δερματικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα αλλά και ημικρανίες.

Πριν φτάσουμε όμως στο σημείο να δούμε την ψυχολογική εξήγηση αυτού που σου συμβαίνει, η ρίζα του προβλήματος μπορεί να είναι πολύ πιο απλή. Οι ημικρανίες είναι συνήθως ένδειξη ότι κάτι κάνουμε λάθος στη διατροφή.

«Οι ημικρανίες θεωρούνται διαταραχή του εγκεφάλου. Συμβαίνει περισσότερο στους ανθρώπους που έχουν υπερευαίσθητους και υπερενθουσιώδεις εγκεφάλους. Μπορούν να πυροδοτηθούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνεις να πιεις ένα ποτήρι κρασί παραπάνω», εξηγεί ο νευρολόγος Δρ. Richard Lipton.

Ποιο μέταλλο χρειάζεσαι για να μην έχεις ημικρανίες;

Όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ πιθανό να σου λείπει το μαγνήσιο. «Τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των νευροδιαβιβαστών. Ξέρουμε ότι το μαγνήσιο μπλοκάρει μερικούς διεγερτικούς νευροδιαβιβαστές. Αν μάς λείπει το μαγνήσιο, αυξάνονται και οι ημικρανίες είναι πολύ πιθανές», τονίζει ο Δρ. Lipton.

Οι τροφές που σου δίνουν μαγνήσιο

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνουμε με την ποσότητα. Χρειαζόμαστε κατά μέσο όρο 500 mg την ημέρα. Και ο ιδανικός τρόπος για να πάρουμε μαγνήσιο είναι μέσα από τις σωστές τροφές.

Η μαύρη σοκολάτα, το αβοκάντο, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, τα αμύγδαλα, οι σπόροι κολοκύθας και τα σύκα. Και δεν ξεχνάμε ποτέ το σπανάκι, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ώστε να κρίνει αν χρειάζεσαι συμπληρώματα μαγνησίου ή όχι.