ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχεις όρεξη για σεξ, αλλά το ταίρι σου όχι; 3 τρόποι να το διαχειριστείς

Unsplash

Είναι πολύ πιθανό να σου έχει συμβεί. Είναι εκείνες οι στιγμές που η λίμπιντο ανεβαίνει και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Βασικά ξέρεις, αλλά δεν βρίσκεις ανταπόκριση κάθε φορά που έχεις όρεξη για σεξ.

Δεν είναι και τόσο παράξενο. Δεν γίνεται να συμβαδίζουν πάντα οι σεξουαλικές μας ορέξεις. Θα υπάρξουν και φορές που θα θέλει μόνο ο ένας και ο άλλος θα προτιμήσει να κοιμηθεί, να χαζέψει τηλεόραση ή να διαβάσει το βιβλιαράκι του. Το θέμα είναι ποια δεν θα πρέπει να είναι η αντίδρασή σου και πώς θα το διαχειριστείς ψύχραιμα και πολιτισμένα, σε περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου σου δεν έχει όρεξη για σεξ.

Μην το παίρνεις προσωπικά

Αν δεν είναι κάτι που συμβαίνει κατ’εξακολούθηση, μην το παίρνεις σαν απόρριψη. Πρέπει να υπάρχει κατανόηση, αλλά κυρίως συναίνεση, σε αυτά τα πράγματα. Αν δηλαδή πιστεύεις ότι θα έχει πάντα όρεξη για σεξ, επειδή είναι άντρας, είναι ώρα να έρθεις στο σήμερα και να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Και οι άντρες κουράζονται και οι άντρες έχουν στιγμές που δεν είναι έτοιμοι για δράση. Όπως κι εσύ. Όπως και να έχει, δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με τις συνθήκες. Αλλά αν θεωρείς ότι έχει να κάνει με εσένα, διάλεξε μία χαλαρή στιγμή για να το συζητήσεις.

Ρώτησέ τον γιατί δεν έχει όρεξη για σεξ

Αν δεν δέχεσαι ένα απλό όχι, ρώτα γιατί αλλιώς δεν θα μάθεις. Μπορεί να είναι απλώς κουρασμένος ή μπορεί και να συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό και να περιμένει να τον προσεγγίσεις εσύ. Με την επικοινωνία, μπορεί να ανακαλύψεις πράγματα που ξεπερνούν την απλή όρεξη για σεξ. Αλλά μην ρωτάς σαν να κάνεις ανάκριση, επειδή δεν συμπίπτει η διάθεσή σας.

Τι κάνεις μόνη σου μες στο σαλόνι σου

Ωραίο το σεξ, ειδικά αν γίνεται με τον σωστό παρτενέρ, έχετε και οι δύο όρεξη για σεξ και μπόλικη χημεία. Αλλά υπάρχει πάντα και το σόλο σεξ, με το οποίο θα έπρεπε να είσαι ήδη εξοικειωμένη. Τα ερωτικά βοηθήματα δημιουργήθηκαν για να σε ικανοποιούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, με ή χωρίς παρέα. Άσε που λειτουργεί και αγχολυτικά.