ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυνανισμός: Πόσο συχνά το κάνουν οι γυναίκες και πότε είναι καλύτερο από το σεξ

Unsplash

Θέλω να πιστεύω ότι ο αυνανισμός έχει πάψει να είναι ταμπού και πως όλες οι γυναίκες έχουν υιοθετήσει την πρακτική, σε κάποια φάση της ζωής τους.

Στην τελική, όσα βιβλία διαβάσεις και όσες ερωτικές ταινίες και αν δεις, η απόλαυση ανακαλύπτεται μόνο μέσα από την πράξη και το να γνωρίσεις τι ακριβώς είναι ο αυνανισμός. Είναι υπέροχο όταν βρίσκεσαι μόνο με παρτενέρ που σε βοηθούν να εξελιχθείς σεξουαλικά, αλλά επειδή αυτό είναι σκέτη ουτοπία, η ανακάλυψη ξεκινά μόνο μέσα από εσένα.

Ακόμα κι αν δεν έκανες την εκκίνηση στην εφηβεία σου, ποτέ δεν είναι αργά. Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσεις νωρίς, αλλά να τολμήσεις να το κάνεις, και όχι μόνο για την επίτευξη του οργασμού (που παραμένει όμως ο πρωταρχικός στόχος).

Αυνανισμός και γυναίκες: πόσο συχνά το κάνουν;

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το TENGA, εταιρία σχεδιασμού ερωτικών βοηθημάτων για άντρες, οι γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται περίπου 8 φορές τον μήνα, ενώ οι άντρες διπλασιάζουν αυτό το ποσοστό, αλλά τα πάντα είναι θέμα ποιότητας. Ο αυνανισμός εξάλλου μπορεί να γίνει με τόσους τρόπου. Με sex toys, χωρίς sex toys, βλέποντας πορνό, ακούγοντας audio erotica, κολπικά, κλειτοριδικά, και ό,τι άλλο διεγείρει το δικό σου σώμα. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η διέγερση δεν μειώνεται απαραίτητα όσο μεγαλώνουμε. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική περίπτωση και χρειάζεται την απόλαυση στην εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση, αλλά και πολύ αργότερα.

Όταν ο αυνανισμός είναι καλύτερος από το σεξ

Το 30% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι προτιμούν να το κάνουν μόνες τους και αυτό οφείλεται μάλλον στην απουσία οργασμού κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης με παρτενέρ. Ίσως όμως να φταίει και το ότι το σεξ φέρνει συναισθηματική δέσμευση, προβλήματα επικοινωνία, που ενδεχομένως μπορούν να μπλοκάρουν τη σεξουαλική απόλαυση.

Τα οφέλη στην υγεία

Ας μην παραβλέπουμε όλα τα σημαντικά οφέλη που έχει ο αυνανισμός για το σώμα. Αν υποφέρεις από κράμπες περιόδου και έχεις κάνει σεξ ή έχεις αυτοϊκανοποιηθεί, δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει ότι οι πόνοι μειώνονται αισθητά. Η διάθεση βελτιώνεται επειδή αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και εκκρίνονται οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη. Νιώθεις σαν να έχεις κάνει γυμναστική, μόνο που εδώ παίρνεις τον οργασμό ως bonus.