ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ευαίσθητη περιοχή: 5 παράξενα πράγματα που είναι απολύτως φυσιολογικά

Pexels

Παρόλο που η ευαίσθητη περιοχή είναι κάτι που μας ενώνει, δύσκολα γίνεται θέμα συζήτησης ακόμα και ανάμεσα στις συζητήσεις μεταξύ φίλων. Η ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας είναι κάτι το οποίο δεν θίγουν όλες οι γυναίκες με τις φίλες ή τον κύκλο τους, ενώ δυστυχώς ή ευτυχώς, σίγουρα κάποτε στη ζωή κάθε γυναίκας θα προκύψει «εκεί κάτω» ένα ζήτημα που θα θέλει να συζητήσει.

Ακολουθούν λοιπόν 5 πράγματα σχετικά με την ευαίσθητη περιοχή που μπορεί να σε ανησυχούν, ενώ δε θα έπρεπε, γιατί είναι απολύτως φυσιολογικά.

1. Έχεις μακριά ή άνισα/ανόμοια χείλη

Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί. Όπως με το στήθος ή και με τα αυτιά σου, τα «ζεύγη» στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι ποτέ ολόιδια. Είτε έχεις μικρότερα, είτε μεγαλύτερα χείλη, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Το πορνό συμβάλλει σημαντικά στο να συνειδητοποιήσεις ότι η δική σου ευαίσθητη περιοχή απέχει από αυτό που προβάλλεται ως «κανονικό», αλλά αυτό δεν σε κάνει καλύτερη ή χειρότερη, απλά διαφορετική.

2. Ή τα χείλη σου έχουν διαφορετική απόχρωση από την υπόλοιπη περιοχή

Η ευαίσθητη περιοχή σου ή και μέρη αυτής – όπως τα χείλη – δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο σώμα σου. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί, εκτός κι αν μιλάμε για κάποια ξαφνική κοκκινίλα ή ερεθισμό από μόλυνση, οπότε και πρέπει να δεις τον γιατρό σου.

3. Υγρά στην ευαίσθητη περιοχή που αλλάζουν μέσα στον μήνα

Δεν είναι κακό να έχεις υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή σου. Τα υγρά κρατούν την περιοχή καθαρή και συνήθως αποτελούν κομμάτι της φυσικής λίπανσης της περιοχής, όπως αυτή που συμβαίνει όταν κάνεις σεξ. Κατά τη διάρκεια ενός μήνα, οι εκκρίσεις αυτές μπορεί να αλλάξουν υφή ή και χρώμα, γεγονός που βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όπως ο κύκλος σου, τυχόν αντισύλληψη, σεξουαλική δραστηριότητα, ή και η διατροφή σου. Να επισκεφθείς τον γιατρό σου αν δεις υγρά που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ, ή περίεργη οσμή ή μεγαλύτερη ποσότητα από τις προηγούμενες φορές.

4. Βλέπεις ξαφνικά «εξογκώματα»

Η ευαίσθητη περιοχή είναι σε κάποια πράγματα σαν το πρόσωπό σου. Όπως τυχαίνει καμια φορά να βγάλεις ένα μεγάλο σπυράκι, το ίδιο μπορεί να συμβεί και εκεί κάτω. Συνήθως φεύγει από μόνο του και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Διάφοροι αδένες, όπως αυτοί του ιδρώτα, βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον κόλπο σου και μερικές φορές μπορεί να μπλοκαριστούν και να δημιουργήσουν κύστες που μπορεί να είναι ή να μην είναι επώδυνες. Επίσης, δε θα μιλήσω αναλυτικά για το φαινόμενο «γυρισμένη τρίχα».

5. Η ευαίσθητη περιοχή σου δεν μυρίζει τριαντάφυλλα

Ακριβώς επειδή δεν έχει δημιουργηθεί για να μυρίζει τριαντάφυλλο. Η προσωπική σου μυρωδιά είναι ξεχωριστή και αν δεν σου θυμίζει κάτι σε ψάρι ή κάτι δυσάρεστο γενικά, τότε όλα καλά. Οι ειδικοί μάλιστα είναι αντίθετοι στο να  χρησιμοποιείς προϊόντα που προορίζονται για να κάνουν την ευαίσθητη περιοχή σου να μυρίζει μιμόζα και γιασεμί, αφού αλλάζει το PH σου και μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση.