ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στην ευαίσθητη περιοχή σου

Pexels

Η ευαίσθητη περιοχή σου ξέρει πώς να αποδεικνύει τη δύναμή της: περνάς περιόδους, εγκυμοσύνες, δυνατούς οργασμούς, κράμπες, πόνους, ΣΜΝ, αποτριχώσεις και όλα πάνε καλά.

Έλα όμως που υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που ακόμα και αυτό το φαινομενικά ακατανίκητο σημείο του σώματός σου, δεν αντέχει. Ακολουθούν τρεις κινήσεις που δεν πρέπει να λάβουν χώρα σε αυτή την -ευαίσθητη- περιοχή. Ακολούθησε τη συμβουλή μου και δε θα χάσεις.

1. Ξέχνα τα γιατροσόφια και τα σπιτικά μαντζούνια

Οι συμβουλές της μαμάς, της γιαγιάς, της κολλητής είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όταν παρατηρήσεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί, είναι καλό να το μοιράζεσαι με τους δικούς σου ανθρώπους που μπορεί να το έχουν πάθει επίσης, ώστε να σε καθησυχάζουν. Ακόμα καλύτερο όμως είναι να ρωτήσεις τον γιατρό σου, ώστε να σε ηρεμήσει και να σου δώσει την πιο σωστή και σίγουρη συμβουλή. Άσε λοιπόν κάτω τη μαγειρική σόδα και σταμάτα να googlάρεις τα συμπτώματά σου. Ένα τηλεφώνημα στον γυναικολόγο αρκεί.

2. Μην βάζεις μέσα ό,τι να ‘ναι

Φαντάζομαι πως το πάθος και κάποιος που δεν ξέρει τι του γίνεται, μπορεί να σε πείσει να κάνεις καμιά φορά πράγματα που δεν θες, αλλά εδώ πρόκειται για την υγεία σου. Επειδή λοιπόν η ευαίσθητη περιοχή σου δεν είναι σαν το κουτί με τα άχρηστα αντικείμενα που έχεις πάνω στο μπουντουάρ σου, καλύτερα να μην βάλεις μέσα σε αυτήν τίποτα παραπάνω από ταμπόν, καθαρά δάχτυλα και sex toys (ή το πέος του συντρόφου σου), λιπαντικό, διάφραγμα, κύπελλο περιόδου και φάρμακα που σου έχουν δοθεί από τον γυναικολόγο σου.

3. Σταμάτα τις συχνές πλύσεις

Τα έχουμε ξαναπεί. Η ευαίσθητη περιοχή σου δεν πρέπει να μυρίζει καρύδα ή εκχύλισμα βανίλιας και το pH της πρέπει να διατηρείται στα σωστά επίπεδα. Με το να πλένεσαι συνέχεια με αρωματικά αφρόλουτρα τύπου «τροπική φρεσκάδα», όχι μόνο δεν θα πετύχεις αυτό που υπόσχεται η ετικέτα του προϊόντος, αλλά πιθανότατα να δημιουργήσεις και βακτήρια που θα επηρεάσουν αρνητικά το όξινο περιβάλλον της περιοχής. Δεν είμαστε τώρα να εξουδετερώνουμε το pH μας!