ΥΓΕΙΑ

4 ενδείξεις που σου λένε ότι τρίζεις τα δόντια σου όταν κοιμάσαι

Unsplash

Αν κοιμάσαι μόνη σου συνήθως, είναι πολύ πιθανό να μην ξέρεις ότι τρίζεις τα δόντια σου.

Το να τρίζεις τα δόντια σου, είναι μία ακούσια συνήθεια που δεν μπορείς να αντιληφθείς αν κοιμάσαι και που είναι πολύ πιθανό να έχεις υιοθετήσει, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με έρευνες, το σφίξιμο των δοντιών έχει αυξηθεί, παρέα με το άγχος, επομένως μπορεί να είναι και η αιτία των πονοκεφάλων σου. Υπάρχει όμως και πιθανότητα να το κάνεις και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή ενώ περιμένεις τον συρμό του μετρό, αλλά να μην το ξέρεις καν.

Οι παρακάτω ενδείξεις σου κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και ίσως σε ενημερώνουν ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι προτού φθαρεί η οδοντοστοιχία σου σε σημαντικό βαθμό.

Πονάει το σαγόνι σου

Αν σφίγγεις τα δόντια σου κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι μύες στην περιοχή «τραβιούνται». Τα καλά νέα είναι ότι αυτό συμβαίνει σε εκείνους που τρίζουν τα δόντια τους το χρονικό διάστημα πριν ξυπνήσουν και όχι όταν αποκοιμηθούν.

Τρίζεις δόντια και αυτά φθείρονται

Αν βλέπεις μικρές φθορές στις άκρες των δοντιών, σαν να είναι «φαγωμένα», σημαίνει ότι κάτι κάνεις τα βράδια, έστω και εν αγνοία σου. Ένας τρόπος να τα προστατεύσεις είναι βάζοντας ειδικό μασελάκι.

Πονοκέφαλος επειδή τρίζεις τα δόντια

Ξυπνάς συχνά το πρωί με έντονο πονοκέφαλο; Εάν πιέζεις πίσω δόντια, πιέζεις μύες που οδηγούν σε ημικρανίες.

Άκαμπτο πρόσωπο

Η μυική ξηρότητα δεν είναι περίεργη ένδειξη αν τρίζεις τα δόντια σου. Πιέζεις όλο το στόμα, σφίγγεις το σαγόνι και η πίεση καταλήγει σε ακαμψία.