ΣΧΕΣΕΙΣ

Δυσκολεύεσαι πολύ να φτάσεις σε οργασμό; Τα 3 είδη ειδικών που μπορούν να σε βοηθήσουν

Unsplash

Το κεφάλαιο οργασμός απασχολεί πάντα τις γυναίκες γιατί είναι εκείνες που δυσκολεύονται περισσότερο στον εντοπισμό του. Έχεις προβληματιστεί, έχεις αναρωτηθεί και (ελπίζω ότι) το έχεις συζητήσει με τον παρτενέρ σου.

Αν το έχεις ψάξει όσο μπορείς και δεν είναι μία κατάσταση που απλώς έχεις αποδεχθεί, χρειάζεται να πας στο επόμενο βήμα και να μιλήσεις με τους ειδικούς που μπορούν να ανακαλύψουν την αιτία. Είτε παθολογικά είτε ψυχολογικά, μην χάνεις άλλο χρόνο και μην στερείς από τον εαυτό σου μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις. Ο οργασμός σε περιμένει και οι παρακάτω ειδικοί θα σε βοηθήσουν σε αυτό.

Γυναικολόγος και οργασμός

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο γυναικολόγος θα σου πει αν υπάρχουν θέματα υγείας, όπως κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, ουρολοίμωξη, κύστη, ακόμα και ενδομητρίωση. «Ένας γυναικολόγος που ειδικεύεται σε θέματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας έχει και την ανάλογη εκπαίδευση/εμπειρία και ξέρει ποια είναι τα θέματα που μπαίνουν εμπόδιο στην απόλαυση του σεξ», εξηγεί η γυναικολόγος. Δρ. Arumala.

Ειδικός πυελικού εδάφους

Αν ο γυναικολόγος εντοπίσει σωματικό πρόβλημα, μπορεί να σου σηστήσει έναν ειδικό που ασχολείται με θέματα πυελικού εδάφους. Οι περισσότεροι έχουν είτε πολύ χαλαρούς ή πολύ σφυγμένους μύες στην περιοχή που πρέπει να «γυμνάσουν». «Αυτοί οι μύες χαλαρώνουν και σφίγγουν κατά τη διάρκεια του οργασμού, οπότε πρέπει να μπορούν να κινούνται και να έχεις εσύ τον έλεγχό τους. Δεν είναι μόνο σημανικό το να δυναμώνουν, αλλά και το να μπορούν να χαλαρώνουν», τονίζει η Δρ. Rachel Gelman. Όταν υπάρχει δυσλειτουργία στο πυελικό έδαφος, ίσως είναι ο λόγος που νιώθεις πόνο στην κλειτορίδα κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Ψυχοθεραπευτής/ Sex therapist

Ένας ψυχοθεραπευτής με εξειδίκευση στα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να κάνει τη σύνδεση σώματος- πνεύματος. Αν δεν υπάρχει σωματικό πρόβλημα και έχεις μπλοκάρει ψυχολογικά, ο ειδικός θα σε βοηθήσει να βρεις- βήμα βήμα- τη ρίζα του προβλήματος και να ανακαλύψεις γιατί δυσκολεύεσαι να φτάσεις σε οργασμό. Μπορεί να είναι καθαρά ψυχολογικό, μπορεί να είναι μόνο σωματικό ή ίσως είναι ένα σύνολο πραγμάτων.