ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφολόγος της Victoria Beckham αποκαλύπτει τα 4 μυστικά για να τρώμε υγιεινά. Τρώει ντόνατς η Posh Spice;

Invision/AP Joel C Ryan

Μπορεί να ακούς τις λέξεις Victoria Beckham και διατροφή και να πηγαίνει το μυαλό σου στην απόλυτη αφαγία, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πολύ γνωστή διατροφολόγος της Victoria Beckham, Amelia Freer.

Η ειδικός που εμπιστεύεται η Victoria Beckham είναι οπαδός της θετικής διατροφής και τη βλέπει ολιστικά, σαν κάτι που επιφέρει ισορροπία, επωφελώντας σώμα, μυαλό και πνεύμα. Και αν το καλοσκεφτείς, πρόκειται πράγματι για μία χρονιά όπου το comfort eating μπερδεύεται με το stress eating και τα όρια μπερδεύονται. Η ειδικός είναι κατά της αυστηρότητας και υπέρ της διατροφικής ισορροπίας. Παρακάτω, θα βρεις τις 4 βασικές αρχές της διατροφής που η Freer θεωρεί ότι είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πώς πρέπει να τρώμε ώστε να είμαστε υγιείς».

Επιλέγουμε κυρίως θρεπτικές τροφές

Η ειδικός υποστηρίζει ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη διατροφή στην υγεία μας αν αυξήσουμε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών, που έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Και αυτά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καλά λιπαρά, η πρωτεΐνη, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το νερό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Το κλειδί είναι η ισορροπία

Δεν σου λέει κάτι καινούριο η διατροφολόγος της Victoria Beckham. To πιάτο σου πρέπει να έχει φρούτα ή λαχανικά, πρωτείνη από αυγά, ψάρι, κρέας, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς ή σπόρους αλλά και καλά λιπαρά με ελαιόλαδο ή αβοκάντο. Αν πεινάς ή ασκείσαι, μπορείς να προσθέσεις σύνθετους υδατάνθρακες, όπως η γλυκοπατάτα, το καστανό ρύζι και η βρώμη. Θέλεις έξτρα γεύση; Πρόσθεσε χυμό ή ξύσμα λεμονιού, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά.

Τρώμε για κοινωνικούς και συναισθηματικούς λόγους

Εκτός από τη σωματική ανάγκη, έχουμε και ανάγκη να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους αλλά και να δώσουμε λίγη χαρά στον εαυτό μας. Δοκίμασε συνταγές που σου αρέσουν και φρόντισε να απολαμβάνεις το φαγητό που σου αρέσει, και όχι μόνο τι είναι υγιεινό.

Εποχιακές τροφές (επιλέγει και η Victoria Beckham)

Όταν τρώμε, πρέπει να σκεφτόμαστε το περιβάλλον και τη φύση. Η ειδικός λέει ότι, όταν επιλέγουμε εποχιακά τρόφιμα, όχι μόνο συνδεόμαστε με τους κύκλους της καλλιέργειας, αλλά απολαμβάνουμε μεγάλη ποικιλία τροφών που κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Μήπως η Victoria Beckham ήξερε κάτι παραπάνω από εμάς όλα αυτά τα χρόνια;