ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεν παίρνει κανένας σας τον έλεγχο στο κρεβάτι; 4 tips να πάρετε μπρoς

Unsplash

Δεν υπάρχουν κανόνες στο κρεβάτι και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αν δεν παίρνει όμως κανένας από τους δύο τον έλεγχο, τότε έχουμε πρόβλημα Χιούστον.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, περιμένουν από τον/την παρτενέρ να παίρνει τον έλεγχο στο κρεβάτι. Αν δεν μιλάμε όμως για BDSM, όπου εκεί οι ρόλοι είναι πιο επιβεβλημένοι, τότε χάνονται σίγουρα πολλές στιγμές απόλαυσης επειδή κάποιος δεν παίρνει την πρωτοβουλία.

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι τελικά όλοι θέλουμε να νιώθουμε αρεστοί και ότι κάποιος μάς διεκδικεί σε σεξουαλικό επίπεδο. Ωστόσο, ο έλεγχος είναι μία ευρεία έννοια και δεν χρειάζεται να λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Αν, για παράδειγμα, καθοδηγείς λεκτικά τον παρτενέρ σου ή φέρνεις ένα sex toy στο κρεβάτι, αυτό θεωρείται έλεγχος. Και τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να δεις το θέμα αλλιώς, χωρίς να χρειαστεί να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι.

Τι σημαίνει έλεγχος στο κρεβάτι για εσένα;

Είναι αυτό που λέγαμε πριν. Δεν χρειάζεται να είσαι dominatrix για να πάρεις τα πράγματα στα χέρια σου στο σεξ. Δώσε τον δικό σου ορισμό και κάνε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Κάνε την πρώτη κίνηση για να ξεκινήσει το σεξ ή ζήτa κάτι συγκεκριμένο. Στη συνέχεια, μπορεί να πάρει εκείνος τον έλεγχο, αλλά στην πραγματικότητα είναι 50/50.

Μήπως να μιλήσετε για αυτό;

Όσο δεν επικοινωνείτε ανοιχτά, υπάρχει ο κίνδυνος να μην υλοποιείτε τις φαντασιώσεις στο στο κρεβάτι και να μην ξέρετε τι σας αρέσει. Εντέλει, το σεξ θα εξαφανιστεί εντελώς κι εσύ θα μείνεις να απορείς. Συζητήστε για το πώς νιώθετε για το σεξ που κάνετε και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Πάρε ζάρι του σεξ (και φέρε το στο κρεβάτι)

Όταν δυσκολεύεστε να κάνετε την αρχή, ένα παιχνίδι θα βοηθήσει την κατάσταση. Βρες ένα ζάρι που το ρίχνεις και σου λέει τι να κάνεις. Αυτό θα σας δώσει ένα απαλό πουσάρισμα.

Ανταλλαγή ελέγχου

Όταν μιλάμε για έλεγχο στο κρεβάτι, δεν συμβαίνει απαραίτητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Εσύ το ξεκινάς, εκείνος σε γδύνει. Εσύ κάνεις λιγότερες κινήσεις, αλλά είσαι από πάνω. Το ζητούμενο είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην βάζεις ταμπέλες. Η ανταλλαγή ελέγχου μπορεί να συμβαίνει συνέχεια στο σεξ.

Μία φαντασίωση τη φορά

Το μυαλό είναι πολυμήχανο και κατεβάζει ιδέες. Αν μπείτε στη διαδικασία να μοιράζεστε εναλλάξ τις φαντασιώσεις σας, θα είναι σαν να κάνετε το ίδιο και με τον έλεγχο. Και δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό.