ΣΧΕΣΕΙΣ

Μπορεί μια σχέση με νεότερο άνδρα να είναι αυτό που ψάχνεις; 

Pexels

Για μια γυναίκα, μια σχέση με έναν νεότερο σύντροφο αντιμετωπίζεται συνήθως με φόβο. Είναι η αντίδραση που έλαβε η Olivia Wilde μετά την ανακοίνωση της σχέσης της, με τον κατά 10 χρόνια νεότερο της, Harry Styles.

Και ενώ υπάρχει μια μακρά λίστα ταμπού που σχετίζονται με το φύλο και εξακολουθούν να υπάρχουν εν έτει 2022, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι σχέσεις με έναν μεγαλύτερο άνδρα ήταν η πιο πολιτιστικά αποδεκτή διαδρομή για τις γυναίκες. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Μπορεί μια σχέση με νεότερο άνδρα να είναι αυτό που ψάχνεις;  Pexels

Σύμφωνα με το TikTok, το πρότυπο «μεγαλύτερος άνδρας/νεότερη γυναίκα» είναι ξεπερασμένο. Στη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών, κυκλοφορούν βίντεο με λεζάντες όπως «Τα καλά του να βγαίνεις με έναν νεότερο άνδρα», συνοδευόμενα από μακροσκελείς λίστες των προνομίων: Ανοιχτό μυαλό, όρεξη για πειραματισμούς, πιο φεμινιστικές κοσμοθεωρίες. Στις πιο χιουμοριστικές προσεγγίσεις, δεν λείπουν φυσικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά της νεότητας, όπως… τα μαλλιά.

Σχέσεις με νεότερους άνδρες στην πραγματική ζωή

Διάσημοι που έχουν σπάσει το ταμπού «μεγαλύτερη γυναίκα-νεότερος άνδρας» από την Kim Kardashian και τον Pete Davidson, μέχρι τη νιόπαντρη 40χρονη Britney Spears και τον 28χρονο Sam Asghari, δείχνουν πως η τάση εφαρμόζεται και εκτός online dating, στην πραγματική ζωή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε σχετική έρευνα του Match, το 81% των γυναικών δήλωσε ανοιχτό, για μια σχέση με νεότερο άνδρα. Και για τους άνδρες; Το 90% δηλώνει πρόθυμο για σχέση, με μια γυναίκα 10 χρόνια μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τη Natalie Logan, διευθύντρια επικοινωνίας στο Bumble, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην παγκόσμια αύξηση των ουσιαστικών γνωριμιών μετά τα lockdown της πανδημίας. Σε μια πρόσφατη έρευνα με περισσότερους από 8.000 χρήστες της εφαρμογής, περισσότεροι από τους μισούς (59%) από τους χρήστες, δήλωσαν ότι είναι πλέον πιο ειλικρινείς και άμεσοι σχετικά με το τι αναζητούν. «Είναι αυτό που προσδιορίζουμε ως ουσιαστικά ραντεβού»  δηλώνει η Logan μιλώντας στο Bustle.

Πώς είναι το σεξ σε μια σχέση με νεότερο άνδρα;

Η Kate Balestrieri, ψυχολόγος και πιστοποιημένη σεξοθεραπεύτρια, λέει ότι υπάρχει λόγος για τον οποίο αυτή η δυναμική λειτουργεί τόσο καλά και στο σεξ.

«Οι γυναίκες στα 30 τους, είναι πιο πιθανό να είναι στη σεξουαλική τους ακμή. Περισσότερο από τις νεότερες γυναίκες, μπορεί επίσης να γνωρίζουν περισσότερα για το τι τους αρέσει και τι θέλουν κατά τη διάρκεια του σεξ και μπορεί να νιώθουν πιο άνετα να το ζητήσουν». Σύμφωνα με την ίδια, οι νεότεροι άνδρες μπορεί να είναι πιο δεκτικοί στο να ακούσουν, σε σύγκριση με μεγαλύτερους άνδρες, οι οποίοι μπορεί (συνειδητά ή ασυνείδητα) να αισθάνονται πιο ανασφαλείς και ανταγωνιστικοί, να επενδύουν στο να αποκτήσουν τον έλεγχο ή να επικεντρώνονται στη δική τους ευχαρίστηση. Επιπλέον, οι άνδρες στα 20 τους είναι πιο κοντά στη σεξουαλική τους ακμή. Πράγμα που μπορεί να φέρει περισσότερη ενέργεια, γύρω από την επιθυμία τους για σεξ.

Σημειώνει επίσης ότι η ανυπομονησία τους να ευχαριστήσουν τη σύντροφό τους, μπορεί να οφείλεται στο ότι οι άντρες που διανύουν σήμερα την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, μεγάλωσαν με μεγαλύτερη έκθεση στην ισότητα των φύλων και σε θετικό περιεχόμενο για το φύλο.

Η συμβουλή της για όποια ενδιαφέρεται να εξερευνήσει μια σεξουαλική ή συναισθηματική σχέση με έναν νεότερο άνδρα;  Nα αγνοήσει τυχόν κοινωνικά στίγματα και απλώς να το κάνει. Διαφορετικά μπορεί να χάσει μια ουσιαστικά, ποιοτική σχέση. Η ηλικία άλλωστε είναι απλώς ένας αριθμός. Preach girl!