ΤΑΙΝΙΕΣ

Pedro Almodóvar- Penelope Cruz: Το Instagram κατέβασε την αφίσα της ταινίας τους. Όταν σε απειλεί μία γυναικεία ρόγα

Invision/AP, File Arthur Mola

Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, και αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Η λογοκρισία καλά κρατεί και το Instagram μάς το υπενθύμισε με τον χειρότερο τρόπο.

Η ρόγα και η θηλή μίας γυναίκας είναι τεράστιο ταμπού και ένα μυστικό που θα πρέπει να μην αποκαλύπτεται ποτέ. Ακόμα και όταν αυτή συνδέεται με τον θηλασμό. Η ταινία Madres Paralelas, με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz έχει αφίσα, η οποία αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την αγαπημένη θεματική του Pedro Almodóvar. Τη μητρότητα.

«Δύο γυναίκες, η Janis και η Ana, γνωρίζονται στο δωμάτιο τοκετού ενός νοσοκομείου. Και οι δύο είναι single και οι δύο συνέλαβαν παιδί κατά λάθος. Η Janis είναι μεσήλικη και δεν το μετανιώνει. Η Ana όμως είναι έφηβη, φοβισμένη και τραυματισμένη. Η Janis προσπαθεί να την ενθαρρύνει ενώ κυκλοφορούν στους διαδρόμους του νοσοκομείου σαν υπνοβάτες. Οι λίγες κουβέντες που ανταλλάσσουν δημιουργούν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους, ο οποίος εξελίσσεται και αλλάζει τις ζωές τους». Αυτή είναι η πλοκή της ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα την 1η Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η επίμαχη αφίσα της ταινία του Almodóvar που λογοκρίθηκε από το Instagram

Διαβάζοντας την πλοκή της ταινίας Madres Paralelas, δεν εκπλήσσεσαι όταν βλέπεις ότι η επίσημη αφίσα περιλαμβάνει μία γυναικεία θηλή, από την οποία τρέχει γάλα. Ο δημιουργός της, Javier Jaén, ανακοίνωσε το ban που έκανε το Instagram στην αφίσα, αφού τον ενημέρωσε ότι θα του κλείσει τον λογαριασμό, πράγμα που επαναλήφθηκε και με την εταιρία παραγωγής της ταινίας. Αν και το περίμενε, ευχαρίστησε όσους μοιράστηκαν τη φωτογραφία και δήλωσε ότι σκοπεύει να τον ανεβάσει κανονικά, όπως συνέβη στο Twitter.

«Πήγα στη Μαδρίτη για να συναντήσω τον Pedro και την υπόλοιπη ομάδα, και καθώς έβλεπα την ταινία, κρατούσα σημειώσεις. Τους έδειξα 10 εκδοχές, αλλά η επικρατέστερη για εμένα ήταν η θηλή με το γάλα. Εξαρχής δεν ξέραμε αν τα social media θα επέτρεπαν την εικόνα, αλλά ο Almodóvar με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι η αισθητική του poster δεν μπορεί να κριθεί από ένα κοινωνικό δίκτυο ή από ένα γραφείο στην άλλη πλευρά της γης. Είναι τρομερό που όλοι το δεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Μήπως είναι η αφορμή για αλλαγή;

Ο Jaén μένει στην αισιόδοξη πλευρά του γεγονότος και ελπίζει ότι αυτή η αφίσα θα αποτελέσει μία καλή αφορμή για εξέλιξη. «Στην τελική, είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουμε όταν ερχόμαστε στη ζωή. Και όταν λαμβάνεις το μήνυμα ότι πρόκειται για κάτι σεξουαλικό ή πορνογραφικό, νομίζω πως έχουμε πρόβλημα». Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε.