ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυνανισμός: Οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις

Pexels

Ο αυνανισμός είναι μια απολύτως φυσιολογική σωματική λειτουργία. Είναι ένα τόσο φυσικό πράγμα όσο να τρως, να πίνεις νερό ή να αναπνέεις.

Και όμως για μερικούς ανθρώπους, τo κεφάλαιο αυνανισμός, εξακολουθεί να κρύβει ένα μεγάλο στίγμα.

Γεγονός το οποίο με τη σειρά του έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση και πολλούς μύθους γύρω από το θέμα.

Παρακάτω θα βρεις τους πιο διαδεδομένους μύθους αλλά και τι πραγματικά ισχύει όταν μιλάμε για σεξουαλική αυτοΐκανοποίηση.

Αυνανισμός και σχέσεις

Μύθος 1 –  Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση δεν αυνανίζονται

Πραγματικότητα:

Οι άνθρωποι αυνανίζονται, είτε είναι σε σχέση, είτε είναι ελεύθεροι.

Μερικοί ζηλεύουν όταν οι σύντροφοί τους αυνανίζονται, επειδή αισθάνονται ότι τους απατά ή ότι ο σύντροφός τους αυνανίζεται επειδή δεν είναι αρκετά καλοί στο κρεβάτι.

Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίαςόλα είναι απόλυτα υγιή και φυσιολογικά, και μερικά από αυτά περιλαμβάνουν αυνανισμό.

Αυνανισμός και ανατομία

Μύθος 2: Ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία

Πραγματικότητα:

Η στυτική δυσλειτουργία δεν προκύπτει από τον αυνανισμό.

Αυτό που μπορεί να συμβεί είτε με τους άνδρες είτε με τις γυναίκες, είναι να αυνανίζεστε συχνά και να συνηθίζετε σε ένα συγκεκριμένο άγγιγμα, είτε πρόκειται για δόνηση είτε για το δικό σας χέρι.

Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συνηθίσετε σε αυτή την αίσθηση και να δυσκολεύεστε περισσότερο να έχετε οργασμό με τον/τη σύντροφό σας.

Μύθος 3: Ο αυνανισμός δεν είναι φυσιολογικό μέρος της σεξουαλικής ανάπτυξης

Αυνανισμός: Οι μύθοι που πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να πιστεύεις Pexels

Πραγματικότητα:

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών, διαπίστωσε ότι το 74% των αγοριών και πάνω από το 48% των κοριτσιών αυνανίζονται — και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιές.

Αυνανισμός και υγεία

Μύθος 4: Δεν υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τον αυνανισμό

Πραγματικότητα:

Ο αυνανισμός έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται καλύτερη ποιότητα ύπνου, λιγότερο στρες και άγχος, λιγότεροι πονοκέφαλοι, βελτιωμένη συγκέντρωση, αυξημένη αυτοεκτίμηση, πιο νεανική εμφάνιση και καλύτερη φυσική κατάσταση.

Υπάρχει επίσης μια σειρά από συγκεκριμένα οφέλη για τη σεξουαλική υγεία για τις γυναίκες – ιδιαίτερα για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας – συμπεριλαμβανομένης της λιγότερης κολπικής ξηρότητας και πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αυνανισμός με το κιλό;

Μύθος 5: Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείς να αυνανιστείς

Πραγματικότητα:

Ο αυνανισμός γίνεται υπερβολικός μόνο εάν χρησιμεύει ως διαφυγή από προβλήματα στη σχέση μας, εάν αρχίσει να επηρεάζει την υγεία μας ή εάν μετατραπεί σε υποκατάστατο πραγματικών εμπειριών.

Επιπλέον, εάν ο αυνανισμός προκαλεί σωματικό πόνο, συναισθηματικά προβλήματα (δεν μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο), προβλήματα με τη σχέση σας ή προβλήματα συνήθειας (όταν μόνο το είδος της διέγερσης κατά τη διάρκεια του αυνανισμού θα οδηγήσει σε οργασμό), μπορεί είναι ένα «καμπανάκι» για να μειώσετε ταχύτητα.

Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι φτάνουν ποτέ σε αυτό το σημείο.

Μύθος 6: Οι άνθρωποι αυνανίζονται μόνο όταν είναι μόνοι

Πραγματικότητα:

Μερικοί άνθρωποι αυνανίζονται μαζί και ενσωματώνουν τον αυνανισμό στο σεξουαλικό τους ρεπερτόριο.

Μερικά ζευγάρια απολαμβάνουν να βλέπουν το ένα το άλλο να αυνανίζεται, και σε άλλα αρέσει να αυνανίζονται για να αποκτήσουν οργασμό μετά από άλλες μορφές σεξουαλικής επαφής.

Ο αμοιβαίος αυνανισμός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για ασφαλές σεξ και να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Μύθος 7: Ο αυνανισμός τυφλώνει

Πραγματικότητα:

Ένας από τους πιο διάσημους μύθους.

Πολλοί μύθοι για τον αυνανισμό, όπως αυτός, προέρχονται από την εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν ότι το σεξ προοριζόταν μόνο για αναπαραγωγή.

Επειδή ο αυνανισμός δεν είναι για τεκνοποίηση, θεωρήθηκε προβληματικός.

Οι άνθρωποι πίστευαν επίσης ότι ο αυνανισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια, φυματίωση, τριχωτές παλάμες (;!) και θάνατο.

Προφανώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια.