ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αναπτύσσοντας υγιείς σχέσεις στην εργασία

Unsplash

Έχω δουλέψει χρόνια στις μεγαλύτερες εταιρείες ως corporate coach κι όμως ακόμα εκπλήσσομαι πόσο οι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν για τον ίδιο στόχο, ακόμα κι αν δουλεύουν τόσο στενά σε μια ομάδα.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching

Η συνεργατική σχέση είναι σχέση εμπιστοσύνης και ανιδιοτελούς υποστήριξης. Ακόμα κι αν ο υφιστάμενος νιώσει να πατά γερά τα επαγγελματικά του βήματα, όπως άλλωστε είναι και ο στόχος αυτής της σχέσης, στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πως συνεχίζει να επιζητά τη θετική ανατροφοδότηση του manager του.

Κεφάλαιο εργασία: Η συνεχής αλληλεπίδραση, ο αλληλοσεβασμός και η εμπιστοσύνη που καλλιεργούνται ανάμεσά τους δημιουργούν ένα σημαντικό μοντέλο συνεργασίας που αποδεικνύεται ανθεκτικό στον χρόνο και τις συνθήκες.

Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση στην εργασία

Η συνεργασία αυτή τους καθιστά ικανούς στην αποτελεσματική στοχοθέτηση αλλά και την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα εμπόδια που ενδέχεται να ανακόψουν την πορεία τους προς την επιτυχία.

Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση, που είναι το βασικό συστατικό επιτυχίας, οδηγεί στο κοινό όραμα και κατά συνέπεια στην ευημερία της επιχείρησης. Γιατί αν κάποιος δεν συμμερίζεται το όραμα δεν θα δουλέψει για αυτό.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, ένα ενδοεταιρικό δίκτυο με ισχυρές και θετικές διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι μόνο για την πρόσληψη ή την απόλυση και οι μεγάλες πολυεθνικές το γνωρίζουν αυτό καλά.

Δημιουργία ισχυρών σχέσεων

Πρέπει επίσης να προσφέρει τα εχέγγυα στους εργαζόμενους να εκφράζονται όχι μόνο ως εργατικό δυναμικό της εταιρείας αλλά και ως άτομα με εξίσου σημαντικές ανθρώπινες ανάγκες. Η δημιουργία ισχυρών σχέσεων μεταξύ των συνεργατών αυξάνει τη δέσμευση των εργαζομένων και τελικά οδηγεί σε κοινούς στόχους και σε αύξηση του κέρδους.

Γιατί αποδοτικός είναι ο υπάλληλος που νιώθει έμπρακτα την αποδοχή και την εκτίμηση των συναδέλφων του όχι μόνο για την εργασιακή του συμπεριφορά αλλά και για την ανθρώπινη αξία του.

 

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος!