ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Χρειάζεσαι 1 δευτερόλεπτο για να αλλάξεις τη ζωή σου

Unsplash

Επειδή όλα στη ζωή μας είναι στιγμές, χρειάζεται μονάχα ένα δευτερόλεπτο και μια αποφασιστική δράση για να την αλλάξουν από το αρνητικό στο θετικό.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης. www.jillandnikolas.com

Αρκεί μια στιγμή για να τα αλλάξει όλα. Μια τυχαία επιλογή που δεν μπορούμε να τιθασεύσουμε και καλούμαστε να προσαρμόσουμε τη ζωή μας και να αναθεωρήσουμε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα. Είτε υπήρχε η δυνατότητα να παρέμβουμε, είτε όχι, πάντα υπάρχει η ευκαιρία πίσω από την πρόκληση.

Αυτό που διαφοροποιεί την επιτυχία από την αποτυχία είναι η διαχείριση της ίδιας κατάστασης από άλλο πρίσμα. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και επιλογές δράσης που ανοίγουν η κλείνουν το δρόμο μπροστά μας.

Μπροστά στο αδιέξοδο

Ακόμα και στο μεγαλύτερο αδιέξοδο, υπάρχει η Κερκόπορτα που περιμένει να την ανοίξουμε, γιατί πολύ απλά κάθε κατάσταση που ζούμε δεν είναι ποτέ μια συμπαγής αποτυχία ή δυσκολία, έστω κι αν έτσι παρουσιάζεται με την πρώτη ματιά.

Πίσω από καθετί που θέλουμε διακαώς, υπάρχει μια προαπαιτούμενη διαδικασία με σκληρή δουλειά, υπομονή και εναλλακτική σκέψη. Πόσες φορές, αλήθεια, έχουμε σκαλώσει στη ζωή μας, μόνο και μόνο γιατί δεν έχουμε αυτή την εναλλακτική σκέψη, μόνο και μόνο γιατί φοβηθήκαμε να δοκιμάσουμε να περπατήσουμε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι που οδηγεί στο στόχο μας.

Είναι, όμως, αναπόφευκτο να μην έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αν εμμένουμε σε τρόπους που αποδείχτηκαν αδιέξοδοι. Ίδια δράση, ίδιος τρόπος οδηγεί πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο φόβος για μια διαφορετική προσέγγιση όταν όλες οι άλλες έχουν αποτύχει, μονάχα μακριά από την επιτυχία μας κρατά.

Η δύναμη του μυαλού

Το μυαλό μας διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες για να αφομοιώσει αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης. Αρκεί να το εκπαιδεύσουμε με την κατάλληλη γνώση ώστε να τους αναζητά αλλά και να τους δημιουργεί. Αυτές οι εναλλακτικές δράσεις μπορεί να είναι απλά μια πολύτιμη πληροφορία που δεν γνωρίζουμε, ένα πλάνο από κάποιον που άνοιξε τη σκέψη μας και μας ενέπνευσε.

Για καθετί που οραματιζόμαστε υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που το έχει καταφέρει πριν από εμάς και μπορεί να μας τραβήξει με το παράδειγμά του προς τα πάνω. Επενδύοντας στη γνώση, στη νέα μάθηση (που δεν ολοκληρώνει ποτέ τον κύκλο της όσο ζούμε και αναπνέουμε), καταρρίπτουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και αποκτούμε την εμπειρία να χτίσουμε κάθε νέο όραμα ή να ξαναχτίσουμε κάθε παλιό όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Με εναλλακτική δράση, εμπεριστατωμένη γνώση και στοχευμένο όραμα, δεν υπάρχει χώρος για άλλο δράμα στη ζωή σου.

 

  • Γίνε μέλος της μεγάλης μας παρέας και ως «ευχαριστώ» για την εγγραφή σου θα σου στείλουμε τις 40 πρώτες σελίδες από το best seller Ευ Ζην Τώρα, εντελώς δωρεάν! Η μεταμόρφωσή σου ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!
  • Σε ενδιαφέρει το life coaching αλλά σε προβληματίζει το κόστος; Όχι πια! Δήλωσε το ενδιαφέρον σου και θα σου προσφέρουμε μία συνεδρία life coaching, αξίας 200 ευρώ, δώρο!