ΣΧΕΣΕΙΣ

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις τον οργασμό, αυτή είναι η άσκηση που πρέπει να κάνεις 2 φορές τη μέρα

Unsplash

Αν νομίζεις ότι το να φτάσεις σε οργασμό είναι μόνο θέμα σωστής ψυχολογίας και επιδέξιων προκαταρκτικών, κάνεις λάθος.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να τα κάνεις όλα όπως πρέπει. Ξέρεις τι σου αρέσει σεξουαλικά, τι θα σε φέρει πιο κοντά στον οργασμό και το άγχος δεν σε κατακλύζει. Έλα όμως που η εξήγηση για την απουσία της ηδονής μπορεί να είναι καθαρά σωματική. Ειδικά αν μιλάμε για την περίοδο μετά τον τοκετό.

Η άσκηση που επαναφέρει λίμπιντο και οργασμό

Η Samantha Jones μάς είχε διδάξει σωστά. Οι ασκήσεις kegels είναι οι συσπάσεις που λαμβάνουν χώρα στο πυελικό έδαφος και εκπαιδεύουν τον κόλπο. Αλλά δεν είναι μόνο ότι βελτιώνουν τους οργασμούς σου. Βελτιώνεται η στάση του σώματος και μειώνονται οι πιθανότητες για ακράτεια. Ωστόσο, δεν είναι τα kegels η θεραπεία για κάθε πρόβλημα. Δεν χάνεις όμως τίποτα να το δοκιμάσεις.

Πώς θα κάνεις kegels

Σχεδόν το 50% των γυναικών κάνεις τις ασκήσεις εντελώς λάθος, πράγμα που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Η πρώτη κίνηση είναι να «κλείσεις τα ανοίγματα», όπως λέει και η φυσικοθεραπεύτρια Heather Jeffcoat. ΠΙέζεις δηλαδή προς τα μέσα, αλλά όχι με ένταση. Για να το πούμε ακόμα πιο απλά, είναι σαν να κάθεσαι στην τουαλέτα, ουρείς και σταματάς για να το συγκρατήσεις. Μετράς μέχρι το 5 και χαλαρώνεις. Ταυτόχρονα, αναπνέεις με έναν κανονικό ρυθμό. Ξεκίνα κάνοντας 10 επαναλήψεις, 2 φορές την ημέρα και φυσικά κάνε υπομονή, διότι η διαφορά θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 6 εβδομάδες.

Πώς θα ωφελήσει η άσκηση την ερωτική ζωή σου

Ου μύες του πυελικού εδάφους θα δυναμώσουν και αυτό θα φανεί και στη σεξουαλική ικανοποίηση. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα του 2017 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, τα kegels βελτίωσαν τη διέγερση και τον οργασμό σε 145 γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Και είναι λογικό αν το σκεφτείς. Ο οργασμός περιλαμβάνεις ρυθμικές κολπικές συσπάσεις και οι αδύναμοι μύες δυσχεραίνουν την κατάσταση. Όσο πιο σωστά κάνεις τα kegels σου, τόσο πιο δυνατούς οργασμούς θα έχεις. Και οι δυνατοί οργασμοί φέρνουν μεγαλύτερη (και συχνότερη) λίμπιντο.