ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες: 6 φυσικοί τρόποι που μειώνουν τα συμπτώματα

Unsplash

Η άνοιξη είναι ο αγαπημένος μήνας για τις αλλεργίες σου και το πιθανότερο είναι ότι φτερνίζεσαι αυτήν τη στιγμή. Αν ταλαιπωρείσαι χρόνια από αλλεργίες, έχεις ήδη έτοιμο τα φάρμακα που ξέρεις ότι σε βοηθούν.

Ίσως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τους φυσικούς τρόπους που σε ανακουφίζουν και κάνουν τις αλλεργίες λίγο πιο υποφερτές. Καλό είναι όμως πρώτα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ώστε να γνωρίζεις αν υπάρχουν τροφές που ενδεχομένως δεν πρέπει να καταναλώνεις. Ας μην προκαλέσουμε περαιτέρω αλλεργίες.

Τροφές με αντιισταμινικά

Εκτός από τα φάρμακα και τα συμπληρώματα, υπάρχουν και οι τροφές που «απαντούν» στις αλλεργίες. Η κουερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει στα φαρμακεία αλλά και στα μήλα και κρεμμύδια. Αυτό που κάνει είναι μειώνει τις αναπνευστικές παρενέργειες των αλλεργιών. Αντίστοιχα, η βρομελίνη σε ανακουφίζει και θα τη βρεις μέσα στον ζουμερό ανανά.

Μην αφυδατώνεσαι

Το νερό, μεταξύ άλλων, αποδυναμώνει το φλέγμα στη μύτη και σε βοηθά να αναπνέεις πολύ καλύτερα. Επίσης, δεν νιώθεις αυτό το μόνιμο ενοχλητικό μπούκωμα. Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να ενυδατώνεσαι είναι ότι τα αντιισταμινικά στεγνώνουν πιο γρήγορα τον οργανισμό.

Καυτό ντουζ

Το πολύ ζεστό ντουζ δεν μειώνει μόνο το άγχος σου αλλά ανοίγει τους πόρους και μειώνει τη συμφόρηση. Επίσης, ο ατμός μαλακώνει τα φλέγματα. Μπορείς δηλαδή να τον εισπνεύσεις ή να περάσεις το πρόσωπο με ένα πανάκι, σε περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις ντους με καυτό νερό.

Σεξ

Είναι φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις και τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο. «Η σύνδεση μεταξύ ερωτικής διέγερσης, γεννητικών οργάνων και της μύτης είναι βέβαιη. Η αδρεναλίνη που παράγεται λόγω σεξ μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό επιτρέπει περισσότερο αέρα στην περιοχή της μύτης. Και έτσι μειώνονται οι φλεγμονές» μας ενημερώνει ο ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Michael Benninger.

Περιόρισε το αλκοόλ

Έρευνα του περιοδικού Clinical and Experimental Allergy κατέληξε στο ότι οι γυναίκες που έπιναν πάνω από 14 ποτά την εβδομάδα, είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες για μπούκωμα στη μύτη.

Πράσινο τσάι

Υπάρχει ένα συστατικό στο πράσινο τσάι που ανταποκρίνεται στις αλλεργίες και ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν για το πόσο πράσινο τσάι πρέπει να πίνεις ώστε να δράσει κόντρα στις αλλεργίες, οπότε μην το παρακάνεις. Ρίξε λίγο μέλι και στην υγειά σου.