ΣΧΕΣΕΙΣ

10 αλλαγές στη σχέση που προτείνουν οι ειδικοί και είναι απαραίτητες αν θες να είσαι ευτυχισμένη

Unsplash

Το 2020 ήταν η χρονιά κατά την οποία δοκιμάστηκαν περισσότερο οι σχέσεις. Πολλοί χώρισαν, το baby boom έδειξε ότι η καραντίνα ήταν ένα δυνατό τεστ και κάποιοι μπήκαν σε σκέψεις για το τι χρειάζεται η σχέση τους ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερες ρίζες.

Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένοι στόχοι που μπορούμε να βάλουμε για το 2021, επικυρώνονται από τους ειδικούς και δεν βελτιώνουν μόνο τη σχέση που έχεις με τον σύντροφό σου. Αποκτάς μεγαλύτερη σύνδεση με τον εαυτό σου και βάζεις προτεραιότητα στα σημαντικά της ζωής. Οι 10 αλλαγές στη σχέση που χρειάζεσαι αν θες να είσαι πιο χαρούμενη και να εξελιχθείς.

Μία μέρα την εβδομάδα

Οι συνθήκες δεν έχουν σημασία. Φρόντισε να περνάς ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σου κι ας είναι μία μέρα την εβδομάδα. Μία μέρα που θα αποσυνδέεστε από τη δουλειά και τα social media και δεν θα περνάτε όλη μέρα τρώγοντας και βλέποντας ταινίες. Μία βόλτα, ώρες αφιερωμένες στο σεξ και το cuddling και συζητήσεις. Προσαρμόσου στις συνθήκες και οργάνωσε το ταξίδι που θα κάνετε μετά το τέλος της καραντίνας.

Ανακαλύψτε την ευγνωμοσύνη

Τι μaς έμαθε το 2020; Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και καλό είναι να εκτιμάμε αυτά που ήδη έχουμε. Αν δεν είσαι του προφορικού λόγου, φτιάξε μία λίστα με όλα αυτά που αγαπάς στον άνθρωπό σου και κάνε του αυτό το δώρο. Δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε εβδομάδα. Σε βοηθά όμως να μην ξεχνάς την ουσία.

Κλείσε το κινητό σου

Ένας στόχος που θα σε ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα. Θα κοιμάσαι καλύτερα, θα μειωθεί το άγχος και θα μάθεις να επικοινωνείς απερίσπαστα χωρίς να διακόπτεις μία συζήτηση επειδή έχεις μήνυμα στο Instagram.

Χρόνος για τον εαυτό σου (για να υπάρξουν και αλλαγές στη σχέση)

Πρώτα φροντίζουμε τον εαυτό μας και μετά τη σχέση. Η καραντίνα σου δίνει λιγότερες επιλογές, αλλά μην ξοδεύεις όλο σου τον χρόνο στο Netflix. Κάνε γυμναστική, κάνε online μαθήματα, απόλαυσε ένα μπάνιο και πάρε τον χρόνο σου στη ρουτίνα περιποίησης. Οτιδήποτε σε κάνει πιο ήρεμη και χαρούμενη.

Μάθε να λες και να ακούς «όχι»

Δεν είναι εύκολο να λες όχι όταν κάτι δεν σου αρέσει, αλλά είναι σημαντικό όταν βάζεις τα όριά σου. Ακόμα πιο δύσκολο είναι το να δέχεσαι το όχι από τον σύντροφό σου. Δεν γίνεται όμως να συμφωνούμε και να θέλουμε τα ίδια πράγματα πάντα. Δεν χτίζονται μόνο οι καριέρες με τα όχι.

Συχνές πρωτιές

Η αρχή μίας σχέσης έχει καρδιοχτύπι κι ενθουσιασμό γιατί όλα είναι καινούρια. Μην σταματάς να το φέρνεις αυτό σε μία σχέση. Μία κουζίνα που δεν έχετε ξαναφάει, μία νέα στάση στο σεξ, μία καλή κουβέντα, when least expexted. Όλα μετράνε.

Βρες τι σε ερεθίζει περισσότερο

Τώρα που μιλάμε για σεξ, μην περιμένεις να διατηρηθεί η μαγεία μαγικά. Θέλει να βάζεις μεράκι και φαντασία. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσεις τι σε διεγείρει περισσότερο σεξουαλικά και το δεύτερο είναι να το επικοινωνήσεις στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη χρονιά;

Μην περιμένεις να χοντρύνει το πρόβλημα

Το κλασικό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι δεν λέμε αυτό που μάς ενοχλεί αμέσως και μαζεύουμε μαζεύουμε μέχρι να γίνει το μπαμ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είμαστε στην κόντρα και στην τσίτα όλη μέρα. Λέμε ευγενικά και απλά τι μάς ενοχλεί, βάζουμε όρια και δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο απροχώρητο.

Να δίνεις βάση στις λεπτομέρειες (οι αλλαγές στη σχέση ξεκινούν από τα μικρά)

Μία καλή σχέση βασίζεται στην αποδοχή, την κατανόηση και στο πόση σημασία δίνουμε σε αυτά που μάς λέει ο σύντροφός μας. Δεν έχει τόση σημασία να θυμάσαι τα μεγάλα και σημαντικά. Η προσοχή πρέπει να δίνεται στα απλά και καθημερινά, που είναι και αυτά που μάς απασχολούν περισσότερο. Να είσαι παρούσα στις συζητήσεις. Είναι προτιμότερο να αναβάλεις μία κουβέντα από το να υποκρίνεσαι ότι είσαι πνευματικά παρούσα.

Να ξέρεις τον λόγο που μαλώνεις

Όταν ξεκινάς έναν καυγά επειδή η πετσέτα είναι βρεγμένη στο μπάνιο και φτάνεις σε σημείο να ουρλιάζεις και να ωρύεσαι, να είσαι σίγουρα ότι το πρόβλημα είναι άλλο. Είναι αυτό που λέγαμε πριν. Όταν μαζεύεις και δεν εκφράζεσαι, καταλήγεις να εκρήγνυσαι με ασήμαντη αφορμή. Και μπερδεύεις τον άλλο. Αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, επικοινώνησέ το και μην χάνεις το δίκιο σου.