ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτό είναι καλύτερο λαχανικό για απώλεια βάρους

Pexels

Έχεις ενσωματώσει στη διατροφή σου τους καλύτερους συνδυασμούς σνακ για απώλεια βάρους. Έχεις υιοθετήσει στην καθημερινότητά σου τις διατροφικές συμβουλές που σε βοηθάνε να χάσεις βάρος πιο γρήγορα. Έχεις εγκαταλείψει συγκεκριμένες συνήθειες για να χάσεις λίπος από την κοιλιά. Σε όλα αυτά, σύμμαχος σου, ακόμα και αν δεν το ήξερες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά. Ο λόγος για τις πιπεριές.

 

Γιατί οι πιπεριές είναι το καλύτερο λαχανικό για να χάσεις βάρος

Το καλύτερο λαχανικό για να χάσεις βάρος Pexels

Έχουν ελάχιστες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές, έχει μόνο 39 θερμίδες. Οι πιπεριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι νόστιμες, χορταστικές και χαμηλές σε θερμίδες. Χαρακτηριστικά που τις καθιστούν εξαιρετική επιλογή για απώλεια βάρους.

Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών

Πέρα από ελάχιστες θερμίδες, οι πιπεριές περιέχουν επίσης 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μια μεγάλη ανασκόπηση μελετών συνέδεσε την υψηλότερη πρόσληψη τροφών με λίγες θερμίδες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό, με αυξημένη απώλεια βάρους.

Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C

Ένα άλλο πλεονέκτημα των πιπεριών στο κεφάλαιο «απώλεια βάρους», είναι η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά παρέχει επίσης 190 mg βιταμίνης C, ποσότητα που είναι η υπερδιπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για τους ενήλικες. Σχετική μελέτη έχει δείξει ότι οι ενήλικες με επαρκή πρόσληψη βιταμίνης C έκαιγαν 25% περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης από τους ενήλικες που δεν λάμβαναν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C.

Πώς θα προσθέσεις περισσότερες πιπεριές στη διατροφή σου για να χάσεις βάρος

Αν θέλεις να προσθέσεις περισσότερες πιπεριές στη διατροφή σου, οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Μαγειρεμένες ή ωμές. Σε σαλάτες, smoothies, ομελέτες, ως συνοδευτικό σε χούμους. Κάθε φαγητό, με την προσθήκη λίγων πιπεριών, μπορεί και να γίνει πιο νόστιμο και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Έχει σημασία το χρώμα;

Οι κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές, προέρχονται από το ίδιο φυτό με τις πράσινες πιπεριές. Απλά είναι λίγο πιο ώριμες. Όλα τα είδη, είναι παρόμοια σε θερμίδες και μακροθρεπτικά συστατικά, οπότε μπορείς άφοβα, απλά να επιλέξεις την ποικιλία που σου αρέσει περισσότερο.

Στο σημείο αυτό απλά να σε ενημερώσουμε, ότι οι χρωστικές που δίνουν σε αυτό το λαχανικό τα διαφορετικά χρώματά τους, συνδέονται με διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, οι πορτοκαλί πιπεριές είναι μια καλή πηγή της αντιοξειδωτικής λουτεΐνης, η οποία θεωρείται ότι μειώνει τη φλεγμονή, ενώ οι κόκκινες πιπεριές είναι εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, που προάγει την υγεία των ματιών και σου χαρίζει φυσικό μαύρισμα. Η ανάμειξή τους, μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών.