ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

9 χαρακτηριστικά που έχουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι (και μπορείς να υιοθετήσεις)

Pexels

Αν νιώθεις πως στη ζωή σου έχεις κάνει περισσότερα λάθη απ’ όσα σου αναλογούν, ή έχεις εμπιστευθεί ανθρώπους που δεν το άξιζαν, ίσως η αιτία είναι ότι δεν είσαι ή δεν νιώθεις ακόμα αρκετά ανεξάρτητη και κάνεις εκπτώσεις προκειμένου να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που τελικά δεν σου αξίζουν.

Ακολουθούν ορισμένα bullets με όλα όσα κάνουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι, που ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να εφαρμόζεις κι εσύ σιγά σιγά.

Αποφασίζουν για τα πάντα χωρίς να χρειάζονται συμβουλές κι επιβεβαίωση

Φυσικά στα πολύ σημαντικά διλήμματα θα ζητήσεις γνώμες από τον κύκλο σου. Το θέμα είναι να μην χρειάζεσαι κάποιον να σου δίνει συμβουλές και για τα πιο απλά καθημερινά σου προβλήματα. Πώς να διαχειριστείς ας πούμε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη δουλειά ή πώς να καθαρίσεις έναν λεκέ από το τζιν.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους

Δε χρειάζονται κάποιον άλλον για να τον γεμίσουν τύψεις για τα δικά τους σπασμένα. Το παραδέχονται και πάνε παρακάτω.

Δεμ φοβούνται να διαφωνήσουν σε μια συζήτηση

Γενικά υπερασπίζονται την άποψή τους και έχουν αυτοπεποίθηση γι’ αυτό που πιστεύουν και νιώθουν.

Τολμούν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους (projects/επιχειρήσεις κλπ)

Η τόλμη είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανεξαρτησίας, αφού χρειάζεται να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι, τότε σίγουρα θα το καταφέρεις.

Δεν τους τρομάζει να μένουν μόνοι

Η μοναξιά ή το τέλος μιας σχέσης δεν είναι πολύ έξω από το comfort zone ενός ανεξάρτητου ανθρώπου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν και τη συντροφικότητα.

Δεν νιώθουν υποχρεωμένοι να ικανοποιούν συνεχώς άλλους

Αν δεν μπορούν να είναι αυτό που θέλει κάποιος ώστε να είναι ικανοποιημένος, δεν αλλάζουν τον εαυτό τους προκειμένου να τον ευχαριστήσουν, αλλά προτιμούν να φύγουν και να πάνε κάπου αλλού που θα τους εκτιμούν περισσότερο.

Δεν χρειάζονται την αποδοχή τρίτων

Κάνουν ό,τι τους αρέσει χωρίς απαραίτητα να πρέπει να αρέσει σε κάποιον άλλον. Τέλειο ε;

Αντιδρούν όταν νιώθουν ότι αδικούνται

Δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Τα προσωπικά τους όρια είναι αυστηρά και δεν επιτρέπεται κανείς να τα καταπατά. Για κανέναν λόγο και με καμία πρόφαση.