ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 λόγοι για να ξεκινήσεις να γελάς περισσότερο

Pexels

Έρχεται μια περίοδος στη ζωή σου, που κοιτάς το τώρα και δε νιώθεις ιδαίτερα χαρούμενη με αυτό. Ας πούμε, αυτή που διανύουμε. Κοιτώντας το πρόσφατο παρελθόν, και το παρόν, βλέπεις ότι οι στιγμές που γέλασες πραγματικά, από/με την ψυχή σου ήταν πολύ λίγες και συνειδητοποιείς ότι τελικά, μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα.

Τα παίρνεις όλα υπόψιν πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο θα έπρεπε. Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει ποτέ, αλλά σε εξαιρετικά λυπηρές καταστάσεις, όπως μια κηδεία, υπάρχουν αρκετοί που νιώθουν την ανάγκη να γελάσουν, συνήθως από αντίδραση, αλλά και για να ξορκίσουν την κατήφεια. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση στην οποία θα έπρεπε να κατακρίνεται το γέλιο. Προφανώς το να σε πιάσει νευρικό στη σύσκεψη με το διευθυντή σου ή στο Interview για μια νέα δουλειά, πιθανότατα να μην φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά στην τελική θα έχεις ρίξει ένα πολύ καλό γέλιο που θα ‘χεις να θυμάσαι.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως τίποτα δεν πρέπει να σου κόβει το γέλιο. Αν τα πάρεις όλα λίγο πιο ελαφρά, αμέσως το βιοτικό σου επίπεδο θα ανέβει κατά πολύ. Οπότε μην καταπιέζεσαι και γέλα! Ακόμα και στα άσχημα, θα σε βοηθήσει να τα ξεπεράσεις πολύ πιο εύκολα.

4 τρόποι με τους οποίους το γέλιο σού κάνει καλό

1. Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία σου

Το γέλιο είναι εξακριβωμένα ένα αντίδοτο στο άγχος της καθημερινότητας. Χάρη στη φυσική μείωση των ορμονών του στρες και την αύξηση της ροής του αίματος, γελώντας, προστατεύεις ταυτόχρονα το σώμα σου από καρδιακά προβλήματα.

Επίσης ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες λοιμώξεων και ασθενειών, ώστε να διατηρηθεί δυνατή η ζωτικότητά σου.

Η απλή πράξη του γέλιου απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο, οι οποίες πολύ απλά σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα. Ξεκίνα να γελάς περισσότερο και θα περνάς τέλεια.

2. Ενδυναμώνει τις σχέσεις σου

Αν είσαι η μίζερη και η αρνητική της παρέας – συμπεριφορά που προκύπτει από το στρες – κανείς δε θα θέλει να βγει μαζί σου μετά από λίγο καιρό. Αντίθετα, οι χαρούμενοι άνθρωποι που ακτινοβολούν θετική ενέργεια και δείχνουν ότι περνούν καλά είναι πάντα περιζήτητοι.

Ενσωμάτωσε το γέλιο στη ζωή και τη συμπεριφορά σου και θα βελτιώσεις τους δεσμούς και την ποιότητα όλων των σχέσεών σου, επαγγελματικών και προσωπικών.

3. Σου αλλάζει την οπτική

Το να μπορείς να γελάς σχεδόν με τα πάντα, σου αλλάζει ριζικά τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τη ζωή. Βλέπεις τα πράγματα με μια πιο ελαφριά ψυχολογία, γεγονός που σε κάνει να μην υπερφορτώνεσαι και να μην αγχώνεσαι με τις υποχρεώσεις που μπορεί να έχεις. Επίσης θα σε βοηθήσει με το να σταματήσεις να παίρνεις στα σοβαρά, τα μικροπροβλήματά σου.

Το γέλιο διευρύνει τους ορίζοντές σου και μειώνει τις στενόμυαλες απόψεις που επικεντρώνονται στον αρνητισμό, αντί για τα θετικά αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να χαλαρώσεις. Ένα καλό γέλιο που θα κάνει την κοιλιά σου να πονάει από χαρά, χαλαρώνει αμέσως όλο σου το κορμί και σε ανακουφίζει από συσσωρευμένο στρες και ένταση.

4. Το γέλιο σε κάνει πιο ελκυστική

Σύμφωνα με την κοινωνιολογία, οι άνθρωποι που χαμογελούν ή ξεσπάνε συχνά σε γέλια, είναι πιο ελκυστικοί από εκείνους που δείχνουν θυμωμένοι ή δυστυχισμένοι. Το χιούμορ επίσης έχει τη δυνατότητα να σπάει τον πάγο και να διευκολύνει μια κατάσταση έντασης ή αμηχανίας. Ας πούμε σε ένα πρώτο ραντεβού, ένα αστειάκι μπορεί να κάνει υπέροχη δουλειά. Γενικά μας ελκύουν οι άνθρωποι που μας εμπνέουν και μας κάνουν να γελάμε. Είναι τόσο απλό!