ΣΧΕΣΕΙΣ

6 tips για να κάνεις το σωστό match στο dating app

Unsplash

Ο κόσμος εκεί έξω είναι μία ζούγκλα. Οι γνωριμίες είναι όλο και πιο δύσκολες και το Tinder είναι πλέον στις καθημερινές μας συζητήσεις. Έχουμε 2020 και είτε σου αρέσει είτε όχι, το dating app είναι κομμάτι της πραγματικότητάς μας. Το κάνει η συνάδελφός σου, η μικρή σου ξαδέρφη, η κολλητή και όλοι σου οι πρώην.

Ξέρω ότι για πολλούς εκεί έξω είναι μία τάση που περνά εντελώς αδιάφορη. Είναι μάλλον οι ζευγαρωμένοι. Ή εκείνοι που τολμούν και ρισκάρουν in real life, όταν βρίσκουν αυτόν/ήν που τους ενδιαφέρει. Ή εκείνοι που απλώς δεν τους ταιριάζει. Αν μιλάμε όμως για τη συντριπτική πλειοψηφία των singles, ένα Tinder (Bumble/OkCupid) την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αν είναι ένα νέο χόμπι για εσένα, ιδού τα 6 tips που θα σε βοηθήσουν να δεις τα dating apps με πιο χαλαρό μάτι. Και πού ξέρεις; Μπορεί να βρεις τον έρωτα της ζωής σου. Ή κάτι καλό τέλος πάντων.

Μην παίρνεις τα dating apps τόσο σοβαρά

Αυτή είναι μία καλή συμβουλή (και μπράβο μου) για όλα τα πράγματα στη ζωή. Μην έχεις άγχος για το τι θα συμβεί και αν θα βρεις το άλλο σου μισό. Ξεκίνα με μία fun διάθεση και στάση και δες το σαν ένα κοινωνικό πείραμα. Δες τα dating apps σαν μία ευκαιρία να κάνεις νέα αρχή και να γνωρίσεις διαφορετικούς ανθρώπους. Κι ας μην οδηγηθεί απαραίτητα κάπου.

Η επιλογή της φωτογραφίας

Δεν υπάρχει συνταγή ή οδηγίες για το ποια είναι η σωστή φωτογραφία σε dating app. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει αν δείχνεις too sexy ή too sophisticated. Θέλεις εξάλλου να προσελκύσεις τα άτομα που σου ταιριάζουν. Εγώ θα επέλεγα σίγουρα μία που θεωρώ αντιπροσωπευτική μου. Να είναι δηλαδή αυτής της χρονιάς και να νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Στην περίπτωση της ιντερνετικής γνωριμίας, η πρώτη εντύπωση μετράει.

Βιογραφικό που μπορεί να ξεκινήσει συζήτηση

Αν είσαι σε dating app όπου μπορείς να γράψεις λίγα λόγια για εσένα, μην κάνεις αποκαλύψεις. Κανείς δε θέλει να ξέρει αν κάποτε ξύπνησες σε ένα παγκάκι και δε θυμόσουν τι έκανες το προηγούμενο βράδυ. Γράψε κάτι για τα ενδιαφέροντά σου, ώστε να μιλήσεις με ανθρώπους που ταυτίζονται μαζί σου. Σκέψου τι θα έλεγες σε ένα πρώτο ραντεβού ή τι θα ήθελες να μάθεις από τον άλλον.

Μην αποκαλύπτεις πάρα πολλά σε dating app

Πρώτα απ’όλα η ασφάλεια. Όταν μιλάς με κάποιον από απόσταση, δημιουργείται ενδεχομένως η αίσθηση μίας ψεύτικης οικειότητας. Νομίζεις ότι δεν πειράζει αν δώσεις τη διεύθυνσή σου ή πολύ προσωπικά στοιχεία. Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος κρύβεται πίσω από μία οθόνη και κατά πόσο είναι ασφαλές να κάνεις αποκαλύψεις. Περίμενε πρώτα μέχρι να συναντηθείτε και να νιώσεις εμπιστοσύνη, σε ένα βαθμό.

Μην το παρακάνεις με το texting

Κάνεις match με κάποιον, εντοπίζεις κοινά στοιχεία, μιλάτε, δείχνει φυσιολογικός. Εφόσον είστε μεγάλοι άνθρωποι, μην καθυστερείς την πρώτη συνάντηση. Δεν έχει και πολύ νόημα να μιλάτε (γραπτά ή τηλεφωνικά) και να λέτε τα πάντα για την ημέρα σας, χωρίς να έχετε βρεθεί. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει χημεία ή ότι δε σου αρέσει ο τρόπος που μιλά ή κινείται. Το texting που διαρκεί καιρό αυξάνει τις προσδοκίες σου. Και στο τέλος μπορεί να γκρεμιστούν.

Μη χαμηλώνεις τα standards σου, αλλά μην περιορίζεις τις επιλογές

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να πεις ναι σε οποιονδήποτε εκεί έξω. Αλλά αν είσαι τρομερά συγκεκριμένη και θέλει να βρεις κάποιον σε απόσταση 200 μέτρων, που να είναι 30-33, ψηλός, ξανθός και με μεταπτυχιακό, περιορίζεις κατά πολύ τις επιλογές σου. Κάνε αλλαγές, άνοιξε τη λίστα και δες τι υπάρχει εκεί έξω. Μπορεί να σου συμβεί αυτό που συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Να βρεις τον έρωτα έξω από τα συνηθισμένα standards σου. Σε κάθε περίπτωση, θα το καταλάβεις αν ένας άνθρωπος σου ταιριάζει και αν μοιράζεστε κοινές αξίες.