ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 αρώματα που σε κάνουν πιο ελκυστική σύμφωνα με την επιστήμη

Pexels

Μπορεί να μην πιστεύεις ότι ένα άρωμα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ερωτική έλξη, αλλά η επιστήμη αποδεικνύει περίτρανα ότι κάνεις λάθος.

Η ερωτική έλξη επηρεάζει όλες τις αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μυρωδιάς. Επιπλέον, πιθανότατα έχεις παρατηρήσει ότι διάφορες μυρωδιές, συνδέονται με αναμνήσεις και συναισθήματα. Η δύναμη που έχει ένα άρωμα είναι μεγάλη. Ποια είναι όμως τα πιο ελκυστικά και τι είναι αυτό που τα κάνει ακαταμάχητα;

Σύμφωνα με σχετική επιστημονική έρευνα, η όραση, η όσφρηση και η ακοή, είναι όλες σημαντικές αισθήσεις όταν πρόκειται να θεωρηθεί κάποιος ελκυστικός και ότι, ειδικά για τις γυναίκες, η μυρωδιά ενός άλλου ατόμου μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κάθε άτομο έχει τις δικές του φυσικές μυρωδιές που μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ερωτική έλξη.

Τα αρώματα και οι κολώνιες, για παράδειγμα, αναμειγνύονται με τη φυσική μυρωδιά του σώματός μας, η οποία μπορεί να κάνει ένα φαινομενικά υπέροχο άρωμα, λιγότερο επιτυχημένο. Και ενώ μπορεί ήδη να έχεις αποφασίσει για το αγαπημένο σου άρωμα, μπορεί να θέλεις να ξέρεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αρώματα τα οποία σύμφωνα με την επιστήμη απλώς σε κάνουν πιο ελκυστική στους γύρω σου.

7 αρώματα που σε κάνουν πιο ελκυστική στους γύρω σου Pexels

1. Ροδέλαιο

Σε μια μικρή επιστημονική μελέτη, ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μυρωδιά του ροδέλαιου έκανε τους συμμετέχοντες να ταξινομήσουν φωτογραφίες προσώπων ως πιο ελκυστικές σε σχέση με άλλες μυρωδιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και όχι τεχνητά αρώματα τριαντάφυλλου.

2. Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

Οι άνδρες που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά και ειδικότερα με πορτοκαλί χρώμα, φαίνονται πιο ελκυστικοί στις γυναίκες. Ειδικότερα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Evolution and Human Behavior, διαπίστωσε ότι μια δίαιτα πλούσια σε καροτενοειδή, είχε ως αποτέλεσμα ένα πιο ευχάριστο φυσικό άρωμα, ειδικά σε σύγκριση με μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες. Τα καροτενοειδή είναι ενώσεις που δίνουν σε φρούτα και λαχανικά, το χαρακτηριστικό, έντονο χρώμα τους. Fun fact, έχει επίσης βρεθεί ότι κάνουν τα πρόσωπα να φαίνονται πιο ελκυστικά. Ένας ακόμη λόγος για να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά σου.

3. Musk

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το musk, είναι ένα άλλο άρωμα που μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο ελκυστική στους γύρω σου. Iστορικά, το musk προήλθε από ένα ζώο, επομένως έχει ένα εγγενές ξυλώδες, γήινο στοιχείο που το αντιπροσωπεύει. Κι όμως, χρησιμοποιείται πλέον για να μεταφέρει ένα είδος σέξι, καθαρού ή ζεστού, αισθησιασμού στα αρώματα. Ωστόσο, ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα, είναι ότι συχνά περιγράφεται από τους καταναλωτές ως μια μυρωδιά που προσαρμόζεται στο δέρμα του καθενός διαφορετικά, αναδύοντας ένα διαφορετικό, αλλά πάντα σαγηνευτικό άρωμα.

4. Κρίνος της κοιλάδας ή Κονβαλάρια

Το 1993, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το άρωμα του κρίνου της κοιλάδας, μπορεί να τονώσει τις αισθήσεις και να μειώσει αρνητικά συναισθήματα, όπως η απάθεια. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι άνδρες γενικά έλκονται από γυναίκες με λουλουδένιες-γλυκές μυρωδιές.

5. Βετιβέρ (Vetiver)

Μπορεί το όνομα να μην το ξέρεις, αλλά στην πραγματικότητα το vetiver, είναι ένα άρωμα που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα ανδρικών αρωμάτων. Η βρετανική Vogue ανέφερε ότι πολλές γυναίκες (και άνδρες επίσης) βρίσκουν τη μυρωδιά του, εξαιρετικά ελκυστική. Είναι λίγο πιο ξυλώδες από άλλα αρώματα και συνδυάζεται καλά με αρκετές άλλες δημοφιλείς αρωματικές ουσίες.

6. Βανίλια

Γλυκιά, αλλά όχι υπερβολικά η βανίλια είναι ένα κλασικό, απλό άρωμα που καλύπτει πλήρως την περιγραφή του ιδανικού «λουλουδένιου-γλυκού» αρώματος που υποτίθεται ότι φαίνεται ελκυστικό τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

7. Φρούτα

Μπορεί τα φρουτώδη αρώματα να μην είναι τα αγαπημένα σου, ωστόσο, η επιστήμη μπορεί να σου αλλάξει άποψη. Τα φρουτένια αρώματα κερδίζουν μια θέση ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μυρωδιές αντρών και γυναικών.