ΣΧΕΣΕΙΣ

5 χαρακτηριστικά που κάνουν έναν σύντροφο ελκυστικό

Unsplash

Πριν μπούμε σε μία σχέση, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που κοιτάμε στον άλλον. Ειδικοί στον τομέα των σχέσεων, όταν τους ζητήθηκε να απαντήσουν σχετικά με το ποια είναι τα στοιχεία, που καθιστούν έναν σύντροφο ελκυστικό. Κι όσα αποκάλυψαν, δεν είχαν καμία σχέση με την εξωτερική εμφάνιση.

Σίγουρα, το πόσο αρεστός είναι κάποιος άνθρωπος εξωτερικά – πράγμα υποκειμενικό – παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο αυτό που τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή, είναι η αυτοπεποίθηση που έχει κάποια/ -ος, αλλά και το πόσο καλά φέρεται στους συνανθρώπους του. Και επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, εμείς σου αποκαλύπτουμε με λεπτομέρειες, 5 ελκυστικά στοιχεία που αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν σύντροφο.

Εμπιστοσύνη

Ουσιαστικά, καμία σχέση δεν μπορεί να χτιστεί και να διατηρηθεί χωρίς εμπιστοσύνη. «Είτε το γνωρίζουν είτε όχι, η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν σύντροφο», δήλωσε ο Michael McNulty, Master Trainer και Certified Gottman Relationship Therapist από το Chicago Relationship Center.

«Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση δεν αφορά μόνο τη διαφάνεια. Είναι μια αίσθηση επένδυσης στη σχέση, μια αίσθηση δέσμευσης ο ένας στον άλλο. Είναι μια αίσθηση ότι και οι δύο σύντροφοι είναι αληθινοί με τον εαυτό τους, ενώ είναι ο ένας εκεί για τον άλλον. Είναι ειλικρινείς για το τι θέλουν και χρειάζονται, και αφοσιωμένοι στο να αντιμετωπίσουν τις διαφορές τους, με τρόπους που είναι δίκαιοι και για τους δύο».

5 ελκυστικά στοιχεία που αναζητούν οι άνθρωποι σε έναν σύντροφο Unsplash

Φιλικότητα

Μία ποιοτική σχέση διακρίνεται από αυτό το στοιχείο, καθώς συνεπάγεται με αυθορμητισμό, χιούμορ, ενσυναίσθηση, υποστήριξη, ειλικρίνεια και ανιδιοτελή αγάπη. Στην ουσία, μια πλούσια φιλία χτίζει και ενισχύει τον ρομαντισμό και τη συναισθηματική οικειότητα σε μια μακροχρόνια σχέση αγάπης.

Γνήσιο ενδιαφέρον

Το είχε πει και ο Ryan Gosling:«Αν κάτι πάνω μου αρέσει στις γυναίκες, δεν είναι οι κοιλιακοί μου, αλλά το γεγονός ότι έχω μάθει να τις ακούω και να εκτιμώ τον τρόπο που σκέφτονται και νιώθουν για τα πράγματα». Στις περισσότερες αρέσει όταν οι σύντροφοι – ή το αντίστροφο – κάνουν ερωτήσεις και μετά ακούν τις απαντήσεις με προσοχή. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις, ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά, για να μάθεις τον συνάνθρωπό σου.

Αισιοδοξία

Η αρνητικότητα γεννά αρνητικότητα και όταν βρίσκεσαι γύρω από άλλους ανθρώπους που είναι αρνητικοί, επηρεάζεται η διάθεσή σου και η οπτική για τη ζωή γενικότερα. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν θετικούς ανθρώπους τριγύρω τους, να επικεντρώνονται στα θετικά και να βλέπουν το καλό στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτοπεποίθηση χωρίς υπεροψία

Η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι σέξι, με την προϋπόθεση ότι δεν συσχετίζεται με ναρκισσιστική συμπεριφορά. Όταν κάνεις σχέση, ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου, ταυτίζονται με του ταίρι σου. Το να είσαι μαζί με κάποιον, που έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, αυτόματα θα σε κάνει να νιώσεις καλά και για τον εαυτό σου.