ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι να βρεις (και πάλι) τη σέξι εκδοχή του εαυτού σου

Pexels

Κανείς δε θα σε κρίνει που έκανες κλικ σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να θες να ξαναβρείς τη χαμένη, σεξουαλική σου διάθεση, ενώ ο κόσμος χάνεται. Αν μη τι άλλο, αν είναι να ζούμε τις τελευταίες μας μέρες, ας τις ζήσουμε με πάθος.

Αν πάλι, δεν είναι οι τελευταίες, αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να ανακτήσεις τη σεξουαλική σου διάθεση, αφού μέλλεται να ακολουθήσουν πολλές νύχτες (ή και μέρες, γιατί όχι;) λαγνείας και πόθου. Πού είναι η σέξι εκδοχή του εαυτού σου; 

Γιατί είναι νορμάλ να μην έχεις σεξουαλική διάθεση

Το να μη νιώθεις και φοβερά σέξι τον τελευταίο καιρό, είναι απολύτως φυσιολογικό. Για την ακρίβεια, το να νιώθεις απλά μια κινούμενη μάζα που έχει μόνο υποχρεώσεις και δεν απολαμβάνει τίποτα, είναι εξίσου κατανοητό και νιώθω ότι πολλές γυναίκες θα ταυτιστούν διαβάζοντας αυτές εδώ τις γραμμές. Όταν, λοιπόν, αντιμετωπίζουμε αγχωτικές ή τραυματικές καταστάσεις – όπως τα πάντα στην επικαιρότητα – είναι φυσικό να νιώθουμε αποσυνδεδεμένοι μια στο τόσο. Λειτουργεί σαν μηχανισμός αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης που βιώνουμε.

Αντίστοιχα, μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να επανασυνδεθούμε με το σώμα μας και να ξαναβρούμε τη σεξουαλική μας διάθεση, καθώς ο εγκέφαλός μας είναι απασχολημένος προκειμένου να εμποδίσει τα συναισθήματα του φόβου και του τρόμου να έρθουν στην επιφάνεια. Και καθόλου δεν τον ενδιαφέρει σε αυτή την περίπτωση, αν θα ξαναβρούμε το sexiness μας. 

Γιατί θα ήταν καλό να την ξαναβρείς

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που σε έχουν κάνει να μην νιώθεις το λάγνο θηλυκό που ήσουν κάποτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα βρεις εδώ και τώρα με τον εαυτό σου και να κάνετε βήματα προς τη βελτίωσή σου.

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει και στο να δώσεις πάλι ζωή στη βαλτωμένη σεξουαλική σου διάθεση. Ή να ξαναζωντανέψεις και τη σχέση που μπορεί να έχεις και να μοιάζει να έχει φτάσει σε τέλμα. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει και σαν όπλο ενάντια στο στρες, αφού θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς απ’ όλα όσα συμβαίνουν, έστω και για λίγο.

Πώς θα ζωντανέψεις τη σεξουαλική σου διάθεση

  1. Μίλα για τη σεξουαλικότητά σου

Ακόμα κι αν τους τελευταίους μήνες, δεν συμβαίνει τίποτα εκεί κάτω, συζήτα το με φίλες σου. Το να μιλήσεις ανοιχτά, για τη σεξουαλική σου διάθεση (ή την απουσία της), θα σε κάνει να δεις ότι δεν είσαι μόνη. Αυτό θα σε οδηγήσει στο να μην αγχώνεσαι και να μην νιώθεις ότι έχεις κάποιο πρόβλημα (όλος ο πλανήτης έχει βασικά). Και μόλις έκανες ένα πρώτο βήμα στο να χαλαρώσεις. Πολύ βασικό για την αδικοχαμένη σου λίμπιντο.

2. Αποδέξου το νέο σου σώμα και θα ξυπνήσει η σεξουαλική διάθεση

Αν βλέπεις στον καθρέφτη μια γυναίκα διαφορετική από αυτή που έβλεπες πριν από κάποιο καιρό, αποδέξου την. Πέρασες από τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια: πανδημία, φόβο, εγκλεισμό, στρες, καραντίνα, κρίσεις άγχους, μοναξιά, είναι λογικό, όλες αυτές οι στρεσογόνες καταστάσεις να έχουν «γράψει» κάπως πάνω σου. Αγάπα τη νέα σου εικόνα, της αξίζει.

3. Χρησιμοποίησε εφαρμογές για online dating

Ακόμα κι αν βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου, οι εφαρμογές για online dating σου παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για ένα πιο ερωτικό chat, ή – γιατί όχι; – και για λίγο sexting. Φτιάξε ατμόσφαιρα, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και κάνε τη δουλειά με την άκρη των δαχτύλων σου (#διπλής).

4. Βάλε ρούχα που σε έκαναν να νιώθεις σέξι παλιότερα

Μερικά ψίχουλα σεξουαλικότητας, μπορούν να σου ανοίξουν την όρεξη για ολόκληρο το μενού. Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά. Ακόμα κι αν εσύ δεν βλέπεις κάτι τρομερά θελκτικό στον καθρέφτη, άσε τα σχόλια των φίλων ή του τύπου που θα σε πλησιάσει στο μπαρ, να κάνουν τη δουλειά τους με την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλική σου διάθεση.

5. Βρες χρόνο

Το να βρεις τη χαμένη σεξουαλική σου διάθεση, θα πρέπει να μπει στη λίστα με τις προτεραιότητές σου, αφού πρόκειται για όπλο που θα σε βοηθήσει να αντέξεις απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα. Αν εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, και βρεις χρόνο για να το απολαύσεις.