SEX

6 πράγματα που χρειάζονται οι γυναίκες για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή

Unsplash

Μπορεί να νομίζετε ότι το σεξ και η υγεία δεν σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά είναι στην πραγματικότητα στενά συνδεδεμένα. Τα οφέλη του σεξ εκτείνονται άλλωστε πολύ πέρα από την κρεβατοκάμαρα σου.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς. Και κάποιες έρευνες δείχνουν ότι το τακτικό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ μπορεί ακόμα και να μειώσει τον πόνο. Μια ικανοποιητική, σεξουαλική ζωή, παίζει επίσης ρόλο στην ψυχική ευεξία ενός ατόμου. Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση, το καλό σεξ μπορεί επίσης να είναι ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό τους.

Αλλά αν δεν έχεις πάντα διάθεση για σεξ, δεν είσαι η μόνη. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές. Κάτι που μπορεί να προκληθεί από πλήθος παραγόντων, όπως το άγχος, αλλά και από διάφορες ορμονικές αλλαγές.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή απαιτεί τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό σου, να βρίσκονται σε φόρμα.

Πώς μπορείς λοιπόν να ξεπεράσεις τυχόν εμπόδια και να αναβαθμίσεις τη σεξουαλική σου ζωή;  Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τι χρειάζονται πραγματικά οι γυναίκες για να αισθάνονται ευτυχισμένες και υγιείς στη σεξουαλική τους ζωή.

6 πράγματα που χρειάζονται οι γυναίκες για μια ευτυχισμένη και υγιή σεξουαλική ζωή Pexels

1. Για μια υγιή σεξουαλική ζωή πρέπει να φροντίζεις την υγεία του σώματός σου

Οι μισές σεξουαλικά ενεργές γυναίκες μέσης ηλικίας, αναφέρουν συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Women’s Health Issues το 2019. Ένας βασικός λόγος είναι η κολπική ξηρότητα, η οποία συνήθως συνοδεύει τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Η ξηρότητα του κόλπου, μπορεί συχνά να βελτιωθεί με λιπαντικά ή/και τοπικά, κολπικά οιστρογόνα.

Πολλά άλλα μέρη του σώματος παίζουν επίσης ρόλο στο σεξ. Η σεξουαλική διέγερση και η ευχαρίστηση, εξαρτώνται από μια υγιή ροή αίματος. Ο πόνος της πυέλου και το ερεθισμένο δέρμα μπορεί να κάνουν δυσάρεστο σεξ. Και ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορούν επίσης να μειώσουν τη λίμπιντο.

2. Ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σημαίνει να ξέρεις τι σου αρέσει( και τι όχι)

Για να διασκεδάσεις στο κρεβάτι, πρέπει να ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι. Αν δεν ξέρεις, ο σύντροφός σου δεν θα ξέρει ποτέ πώς μπορεί να σε ικανοποιήσει καλύτερα.

Φρόντισε λοιπόν να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες, όμορφα αλλά ξεκάθαρα. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του σεξ ή σε μια συζήτηση εκτός κρεβατοκάμαρας.

3. Υγιής σεξουαλική ζωή, σημαίνει να ξέρεις να συγκεντρώνεσαι στη στιγμή

Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η προσοχή μας δεν είναι πάντα εκεί που πρέπει.

Αλλά ειδικά για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να επικεντρωθούν στη στιγμή του σεξ, ώστε να μπορέσουν να έχουν πλήρη διέγερση και οργασμό.

Οι πρακτικές ενσυνειδητότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τη συγκέντρωσή σου. Μια ιδέα που υποστηρίζεται και από την επιστήμη.

Μερικοί ειδικοί συνιστούν τη φαντασίωση κατά τη διάρκεια του σεξ, ως τρόπο συγκέντρωσης και βαθύτερης διέγερσης.

4. Σεξουαλική ζωή με σεξουαλική αυτοπεποίθηση

Εάν μια γυναίκα δεν αισθάνεται καλά με το σώμα της, μπορεί να της είναι πιο δύσκολο να απολαύσει το σεξ.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, διαπίστωσε ότι η εικόνα σώματος, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας για το βάρος, της φυσικής κατάστασης, της σεξουαλικής ελκυστικότητας και των σκέψεων για το σώμα κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, προβλέπει τη σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες που βιώνουν χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση, μπορεί να επωφεληθούν από θεραπείες που στοχεύουν στη σεξουαλική τους αυτοπεποίθηση.

Είναι σημαντικό να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου όπως είναι και να βλέπεις τον εαυτό σου ως σεξουαλικά ελκυστικό, αλλά και άξιο για σεξουαλική ευχαρίστηση.

5. Εμπιστοσύνη και συναισθηματική ασφάλεια

Είναι δύσκολο να έχεις μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, εάν αισθάνεσαι αποκομμένη από τον/τη σύντροφό σου.

Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν μπορείς να είσαι πραγματικά χαλαρή για να απολαύσεις το σεξ, αν δεν εμπιστεύεσαι το άτομο με το οποίο μοιράζεσαι την ερωτική σου διάθεση.

Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσεις ο σύντροφός σου δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σου και πρέπει να τερματίσεις τη σχέση. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να αρκεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη, είναι σημεία «κλειδιά» για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

6. Η σημασία του κατάλληλου εξοπλισμού

Οι γυναίκες με κολπική ξηρότητα, συχνά επωφελούνται από ένα λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ ή του αυνανισμού.

Προτίμησε επιλογές χωρίς γλυκερίνη ή χημικές ουσίες που δεν μπορείς καν να προφέρεις. Έχε επίσης στο νου σου, ότι τα λιπαντικά με βάση το λάδι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με προφυλακτικά από latex.

Οι ειδικοί επίσης τονίζουν, πως τα sex toys μπορούν να αναβαθμίσουν πραγματικά τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Τα sex toys άλλωστε, έχουν σχεδιαστεί για αυτό ακριβώς τον σκοπό: Για να χαρίζουν απόλαυση και σωματική ευχαρίστηση. Γιατί να μη δώσεις νόημα στην ύπαρξη τους λοιπόν;