ΣΧΕΣΕΙΣ

6 απροσδόκητα πράγματα που σκοτώνουν «αθόρυβα» την ερωτική σου ζωή

iStock

Όσο κι αν δυσκολευόμαστε να το παραδεχτούμε, όλοι μπορεί να δούμε σε κάποια στιγμή τη ζωής, τη σεξουαλική ορμή μας να φθίνει. Οι λόγοι για τους οποίους το σεξ μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, είναι πολλοί και διαφορετικοί: Ζητήματα υγείας, άγχος με τη δουλειά, οικογενειακές υποθέσεις ή μια ερωτική απογοήτευση, είναι ίσως οι πιο προφανείς «ένοχοι».

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λιγότερο προφανείς λόγοι για τους οποίους η σεξουαλική σου επιθυμία, δεν είναι στα καλύτερά της. Τα σώματά μας είναι πολύπλοκα συστήματα, οπότε θα εκπλαγείς με το τι επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή. Στις παρακάτω λοιπόν γραμμές, θα βρεις 7 εκπληκτικά πράγματα που μπορεί να καταστρέφουν την ερωτική σου ζωή, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

Απροσδόκητα πράγματα που σκοτώνουν την ερωτική ζωή Unsplash

1. Καταναλώνεις πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Όπως θα διαπιστώσεις και στις παρακάτω γραμμές, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο ΚΑΙ στην ερωτική σου ζωή. Έτσι λοιπόν έχεις έναν ακόμα καλό λόγο για να περιορίσεις την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, αφού δεν απειλούν μόνο την υγεία σου, αλλά και τη σεξουαλική σου ζωή. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, φράζουν τις αρτηρίες και εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Κάτι που τεχνικά επηρεάζει τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Όσο πιο υγιεινά τρόφιμα καταναλώνεις, τόσο πιο πιθανό είναι η σεξουαλική σου ζωή να είναι πιο ευχάριστη.

2. Καταναλώνεις ζάχαρη πριν το σεξ

Όσο νόστιμα κι αν είναι τα αγαπημένα σου γλυκά, η σκληρή αλήθεια είναι ότι έχει αρνητική επίδραση στη σεξουαλική σου ζωή. Γιατί; Μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, μπορεί να προκαλέσει πτώση της τεστοστερόνης κατά 25%, γεγονός που «σκοτώνει» την επιθυμία για σεξ.

3. Οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι λιγότερες

Εάν κάνεις κάποιο είδος δίαιτας ή αποτοξίνωσης, ή απλά δεν τρως αρκετά κάθε μέρα, μπορεί να διαπιστώσεις ότι έχεις πολύ λιγότερο ενδιαφέρον για σεξ από ό,τι πριν. Όταν περιορίζεις τις θερμίδες που καταναλώνεις, η σεξουαλική ορμή σου επηρεάζεται αμέσως. Σκέψου το εξής: Αν είσαι πολύ κουρασμένη για να κάνεις γυμναστική, επειδή δεν έχεις φάει αρκετά, τότε πιθανότατα δεν θα αισθάνεσαι έτοιμη για σεξ. Βεβαιώσου λοιπόν ότι ακολουθείς μια καλά ισορροπημένη διατροφή και ότι καταναλώνεις τις απαραίτητες θερμίδες για κάθε δραστηριότητα της ημέρας.

4. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μεταξύ άλλων πονοκεφάλους, ημικρανίες, κακοσμία στο στόμα και αίσθημα κόπωσης. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα στον κόλπο. Γεγονός που σίγουρα δεν σε βοηθά στο σεξ.

5. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ανακάλυψαν ότι η έλλειψη ύπνου συνδέθηκε με την πτώση της τεστοστερόνης των ανδρών, η οποία συνέβαλε στην έλλειψη σεξουαλικής ορμής. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να σημαίνει ότι η σεξουαλική ορμή και των γυναικών μπορεί να επηρεάζεται αρνητικά, εάν δεν κοιμούνται αρκετά κάθε βράδυ. Επίσης, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι 1 επιπλέον ώρα ύπνου, μπορεί να αυξήσει τη γυναικεία λίμπιντο κατά 14%. Ένας αρκετά ξεκούραστος τρόπος για να φροντίσεις την ερωτική σου ζωή, λοιπόν.

6. Αλλαγές στην αντισύλληψη

Οι τεχνητά κατασκευασμένες ορμόνες στα αντισυλληπτικά, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα μιας γυναίκας, μειώνοντας την επιθυμία της για σεξ. Εάν παρατηρήσεις οποιεσδήποτε αλλαγές στη σεξουαλική σου ζωή μετά από αλλαγές στην αντισύλληψή σου, αναζήτησε άμεσα ιατρική συμβουλή.