ΣΧΕΣΕΙΣ

5 τρόποι να απολαμβάνεις περισσότερο τη διείσδυση (ειδικά αν συνήθως δεν σου αρέσει)

Unsplash

Μεγαλώσαμε με την πληροφορία ότι το σεξ είναι μόνο η διείσδυση και πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νιώσεις την απόλαυση. Μάθαμε επίσης ότι αν η αίσθηση εκείνη τη στιγμή δεν μάς αρέσει, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτό.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η διείσδυση δεν χρειάζεται να είναι ο πρωταγωνιστής του σεξ, όπως επίσης δεν χρειάζεται και να το αποφεύγεις. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι απολύτως φυσιολογικό αν δεν απολαμβάνεις αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της συνουσίας. Εδώ δεν παίζουμε σε ρομαντική κομεντί. Μιλάμε για την πραγματική ζωή.

Σύμφωνα με έρευνα του 2018 από το Chapman University και δείγμα 50.000 Αμερικανών, οι γυναίκες φτάνουν πιθανότερο σε οργασμό όταν υπάρχουν προκαταρκτικά, στοματικό σεξ και καλή επικοινωνία. Αν μιλάμε για διείσδυση, «είναι βασικό να προηγηθούν όλα αυτά που αναφέραμε, αλλιώς δεν θα υπάρχει η απαραίτητη υγρασία που διευκολύνει τη διείσδυση και την κάνει απολαυστική για μία γυναίκα», επισημαίνει η ειδικός σχέσεων Lia Holmgren. Αν θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου με τη διείσδυση, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Καθυστέρησε τον οργασμό σου

Αν ανήκεις στις γυναίκες που μπορούν να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών, υπάρχει περίπτωση να συνεχίζεται το σεξ αλλά να έχει τελειώσει ο ενθουσιασμός σου. Μπορείς όμως να ερεθιστείς απόλυτα με το παιχνίδι και μετά να ολοκληρώσεις (γιατί όχι ταυτόχρονα με τον σύντροφό σου;) συνδυάζοντας διείσδυση με άγγιγμα στην κλειτορίδα.

Βάλε ό,τι χρειάζεται στο παιχνίδι (όχι μόνο τη διείσδυση)

Ας μην δαιμονοποιούμε άλλο τα βοηθήματα που ενισχύουν τις πιθανότητες για απόλαυση και οργασμό. Κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, μπορείς, είτε εσύ είτε ο παρτενέρ σου, να ασχοληθεί με την κλειτορίδα σου, ώστε να το απολαμβάνεις περισσότερο. Μήπως χρειάζεσαι ένα sex toy; Go for it.

Μάθε την ανατομία σου καλά

Η απόλαυση έρχεται μόνο μέσα από την εξάσκηση και την εκπαίδευση. Δεν είναι θέμα τύχης. Ανακάλυψε μόνη σου ποια σημεία σε διεγείρουν περισσότερο και πώς θέλεις να αγγίζονται και έπειτα καθοδήγησε το ταίρι σου. Ακόμα και αν μιλάμε για διείσδυση, δεν σε κάνουν να νιώθεις το ίδιο όλες οι στάσεις το σεξ. Εντόπισε ποιες είναι πιο βολικές.

Αγάπα την κλειτορίδα σου

Θα το λέμε όσες φορές χρειαστεί. Εφόσον μόνο 1 στις 4 γυναίκες έχει οργασμό μόνο μέσω διείσδυσης (άρα είναι κολπική) μην περιμένεις να συμβεί το θαύμα. Φρόντισε να διεγείρεις την κλειτορίδα σου αρκετά, γιατί μάλλον σε εκείνη οφείλεις τους οργασμούς σου και μην κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Αν ερεθιστείς αρκετά, υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσεις και μέσω της διείσδυσης. Θέλει όμως εξάσκηση. Και να ξέρεις καλά το σώμα σου.

Βρες άσχετες ερωτογενείς ζώνες (απομακρύνσου από τη διείσδυση)

Δεν συμμετέχουν μόνο τα γεννητικά όργανα στο σεξ. Υπάρχουν τα φιλιά στον λαιμό, στο αυτί, το στήθος, ακόμα και τα γόνατα για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Μήπως τα δάχτυλά σου πρέπει να εξερευνήσουν ολόκληρο το σώμα; Έχουμε 2021 και δεν γίνεται να κολλάμε σε κλισέ του σεξ.