ΥΓΕΙΑ

5 πρωινές συνήθειες που κάνουν τη δουλειά από το σπίτι πιο ομαλή, ειδικά τώρα που τελείωσαν οι γιορτές

Unsplash

Οι γιορτές τελείωσαν, αν και έχουμε να περιμένουμε μία τελευταία αργία μέσα στην εβδομάδα. Οι περισσότεροι από εμάς όμως, επιστρέφουμε στην εργασία με χαρά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε από το σπίτι, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι μέρα και χρονιά έχουμε.

Η φετινή χρονιά ήρθε και ισοπέδωσε την έννοια της άδειας, των γιορτών και της ξεκούρασης. Συνηθίσαμε όμως τη δουλειά από το σπίτι και ίσως μάς είναι πιο εύκολο να ανοίξουμε το laptop και να δουλέψουμε από τον καναπέ. Η επιστροφή όμως στη ρουτίνα μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από όσο νομίζεις, ακόμα κι αν δεν είχες πού να πας κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ώρα λοιπόν να ξαναμπούμε σε ένα πρόγραμμα και να βάλουμε τον εαυτό μας σε ένα mode δουλειάς, βάζοντας στην καθημερινότητα τις σωστές πρωινές συνήθειες. Βρες αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο και κάνε τη μετάβαση εύκολη, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έτρωγες πανετόνε και ξενυχτούσες για το Netflix.

Ξύπνημα χωρίς social media

Το πρώτο μισάωρο πρέπει να είναι χαλαρωτικό και να θέτει τον σωστό τόνο της ημέρας. Ξεκίνα τη μέρα σου με πρωινό και μουσική και ξέχνα το κινητό με τα μηνύματα, τα emails και τις ειδήσεις που σε ρίχνουν ψυχολογικά. Όταν ξυπνήσεις για τα καλά, ξεκίνα τη δουλειά.

Διαλογισμός και μουσική στο μπάνιο

Αυτά τα δύο δεν πηγαίνουν απαραίτητα μαζί, αλλά βοηθούν στο να ξεκινήσεις τη μέρα με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Αφιέρωσε 10 λεπτά το πρωί λέγοντας θετικές φράσεις στον εαυτό σου ή κάνε τον διαλογισμό που σε εμπνέει περισσότερο. Ένα πρωινό ντους όμως σε ξυπνάει για τα καλά και σου δίνει την ευκαιρία να οργανώσεις τις σκέψεις σου. Ένα αδιάβροχο ηχείο στην μπανιέρα λειτουργεί σαν καφείνη.

Δουλειά από το σπίτι με τις πιτζάμες αν το θες

Η δική μου γνώμη, όπως και της fashion editor μας Κέλλυ Νόβακ, είναι ότι πρέπει να βγάζουμε τις πιτζάμες και να βάζουμε άνετα ρούχα που θα μάς κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε στο γραφείο. Αν όμως νιώθεις να καταπιέζεσαι με ρούχα ή υπάρχουν μέρες που θέλεις να δουλέψεις κουλουρισμένη στο κρεβάτι σου, να κάνεις αυτό που θέλεις και να μην ακολουθείς συμβουλές.

Τρέξιμο για ενέργεια (πριν τη δουλειά από το σπίτι)

Ξεκίνα τη μέρα κάνοντας μία βόλτα (βοηθά αν έχεις σκύλο) ή πήγαινε για χαλαρό τρέξιμο, πριν καν πιεις τον πρώτο καφέ της μέρας. Η ενέργεια είναι ελαφρώς δυσεύρετη αμέσως μετά τις γιορτές, επομένως η χαλαρή σωματική άσκηση κάνει διπλό καλό.

Μην βιαστείς να ξεστολίσεις

Οι γιορτές τελειώνουν επισήμως αυτήν την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και ντε να βάλεις το δέντρο στο πατάρι. Αν νιώθεις ότι κάνει καλό στη διάθεσή σου και στην παραγωγικότητά σου, κράτησέ το. Έτσι όπως στολίσαμε νωρίτερα φέτος, έτσι μπορούμε να παρατείνουμε και το ξεστόλισμα. Σάμπως θα μάς παρεξηγήσει κανένας;