ΥΓΕΙΑ

5 οφέλη για την υγεία που σου χαρίζει ο χυμός cranberry

Pexels

Μπορεί όταν ακούς «χυμός cranberry» να σκέφτεσαι ένα νόστιμο κοκτέιλ. Ή ίσως έχεις έχει ακούσει ότι ο συγκεκριμένος χυμός, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας ουρολοίμωξης. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις δίκιο, αλλά ο χυμός cranberry, έχει πολλά περισσότερα να σου προσφέρει.

Ο χυμός cranberry είναι πλούσιος σε βιταμίνες C, E και φυτοχημικές ουσίες, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από βλαβερές ουσίες που συμβάλλουν στη γήρανση και συνδέονται με χρόνιες ασθένειες. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία, που εξασφαλίζεις απολαμβάνοντας τον συγκεκριμένο, νόστιμο χυμό.

Χυμός cranberry: 5 οφέλη για την υγεία που σου χαρίζει Pexels

Ο χυμός cranberry είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες

Η κατανάλωση χυμού cranberry είναι μια κοινή σύσταση για την προστασία από τις ουρολοιμώξεις, κυρίως λόγω των φυτικών ενώσεων του που ονομάζονται πολυφαινόλες. Η έρευνα επισημαίνει την ικανότητα των cranberries να εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα και να βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής.

Οι ίδιες φυτικές ενώσεις, έχουν επίσης οφέλη και στη στοματική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας και τη φθορά των ούλων.

Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά

Ο χυμός cranberry μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης ορισμένων τύπων βακτηρίων στην πεπτική οδό, τα οποία μπορούν να προάγουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που είναι ευεργετικά για ολόκληρο το σώμα και για μακροπρόθεσμη υγεία. Και τα cranberries έχουν μια καλή ποσότητα φυτικών ινών οι οποίες προάγουν την καλή υγεία του εντέρου.

Είναι γεμάτος φαινόλες

Τα cranberries είναι γνωστό ότι είναι πηγή φαινολικών ενώσεων, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αναστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στο σώμα και, εάν ο καρκίνος έχει ήδη διαγνωστεί, βοηθά στη διακοπή της εξέλιξής του.

Μια έξτρα πηγή για μαγνήσιο

Το μαγνήσιο προάγει την υγεία των οστών, αυξάνοντας την οστική πυκνότητα. Γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης και καταγμάτων. Η κατανάλωση περισσότερων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την φυσική προστασία των οστών, ειδικά για γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο χαμηλής οστικής μάζας, όπως οι ηλικιωμένες.

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C

Η έρευνα δείχνει ότι ο χυμός cranberry, μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό θα μπορούσε, εν μέρει, να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο ξεκούραστο ύπνο.